Vartijan peruskurssi valmistui, VAT II työharjoitteluun

Ma 02.11.2015 12:30

OC- kaasukoulutuksen jälkeen keskityimme kertaamaan saman viikon perjantaina odottavaan vartijan peruskoulutuksen (60 h) tenttiin harjoituskokein ja ryhmätöin. Maanantaina vuorossa oli edellisviikon tentin läpi käymistä ja samainen päivä oli joillekin epäonnisille opiskelijoille kokeen uusintapäivä. Loppujen lopuksi kaikki kuitenkin läpäisivät tentin ja saivat suoritettua vartijan peruskoulutuksen hyväksytysti. Koepaineiden jälkeen meillä oli loppuviikko aikaa valmistautua seuraavalla viikolla alkavaan työssäoppimisjaksoon, johon kaikki vartijan ammattitutkinnon suorittajat osallistuvat seuraavaksi kolmeksi kuukaudeksi.Tiistaina keskityimme muun muassa laatimaan kokoamisohjeen iskusuojapuvun (Redman) pukemiseen.

    

Keskiviikkona teimme käytännönharjoitteen murtotilanteessa toimimiseen. Harjoituksen tarkoituksena oli saattaa käyttöön teoriatason tieto murtopaikalla toimimisesta. Tarkastuskohteen ovi oli murrettu auki sorkkaraudalla. Opettelimme ensimmäistä kertaa myös radiopuhelinliikenteen käyttöä. Jokaisen opiskelijan tehtävänä oli yksitellen saapua murtopaikalle ja tarkastaa alueella olevat ajoneuvot ja puurakennelmat, joista yhteen oli murtauduttu. Opiskelijamme ja yksi blogiryhmän kirjoittajista Nella kertoo että olisi voinut suoriutua harjoituksesta paremminkin. Hänen mukaansa murtopaikalla tuli tehtyä muutamia selkeitä virheitä suorituspaineiden ja tilanteen hämmentyneisyyden vuoksi, esimerkiksi todistusaineistoon koskeminen ja työturvallisuuden muistaminen.

Torstaina jatkoimme samasta aiheesta ja kirjoitimme ryhmissä toimintaohjeet murtopaikalle saapumisesta, jonka jälkeen viikon opetuksellinen osuus oli ohi ja perjantaina saimme nauttia kahvista ja opettajiemme tekemistä leivoksista sen kunniaksi että toivotimme osalle opiskelijoista lykkyä pyttyyn, sillä heidän opiskelutaipaleensa päättyi vartijan peruskoulutuksen hyväksymisen jälkeen, kun taas vartijan ammattitutkinnon suorittajat jäävät jännityksellä odottamaan työssäoppimisjakson alkua. Onnittelut valmistuneille vartijoille!

Venla ja Nella

Jaa

***