Vartijaopiskelijat työssäoppimassa

To 26.11.2015 10:30

Vartijan ammattitutkinnon suorittajat ovat olleet reilun kuukauden ajan työssäoppimisjaksolla eri vartioimisliikkeissä. Koulussa opiskelu tuntuu kaukaiselta muistolta, aivan kuin olisi ollut jo pidempäänkin "oikeissa hommissa".

On ollut mielenkiintoista tutustua uusiin ihmisiin ja vartijan työhön käytännössä. Opettajien ohjeetkin ovat selkeästi jääneet hyvin mieleen. Melkein minkälaista tehtävää hyvänsä suorittaessa on useasti kuullut päässään opettajien tärkeät neuvot, joista on tilanteessa kuin tilanteessa aina ollut hyötyä! On ollut selkeästi miellyttäviä töitä, ja toki joukkoon mahtuu myös niitä, ei niin kivoja hommia. Työpäivien pituudesta johtuen vartijan haalari tuntuu päällä jo melkein tutummalle kuin arkivaatteet.

Blogikirjoittajamme Venla kertoo että on ollut rankkaa tottua kahdentoista tunnin työvuoroihin, mutta toisaalta niin pääsee nopeammin perille työnkuvasta. Tähän asti Venla on kokeillut Securitaksen leivissä työssäoppimisjakson aikana paikallisvartiointia mm. kauppakeskuksessa ja sairaalassa sekä piirivartiointia. Kummassakin työmuodossa on ollut hyvät ja huonot puolensa, mutta piirivartiointi on tähän saakka päässyt suosikiksi. On mielekkäämpää mennä työvuoron aikana useiden eri kohteiden välillä, kuin istua valvomossa melkein kellon ympäri, ja niin aikakin kuluu nopeammin.

Toinen blogikirjoittajamme Nella, joka on myös ollut Securitaksen alaisuudessa, on päässyt tekemään hälytyspiiriä ja toimimaan paikallisvartijana museossa. Molemmat työtehtävät ovat hänen mielestään olleet mukavia ja mielenkiintoisia, vaikka välillä väsymys alkaakin painaa päälle. Hälytyspiirin tehtäviin kuuluu kohteiden hälytysten vastaanottaminen ja niiden pohjalta toiminen. Museovartiointi pitää sisällään lähinnä kameravalvonnan seuraamista ja esittelyn valvomista.

Kolmas blogikirjoittajamme Jeve on toiminut työssäoppijana CSS vartioimisliikkeessä. Jeve on päässyt tutustumaan kahteen eri pakolaiskeskukseen ja kokeilemaan myymälävartiointia. Hänellekin on tullut tutuksi kahdentoista tunnin työvuorot, ja hän on kaiken kaikkiaan viihtynyt hommissaan. Tositoimiinkin Jeve on jo muutaman kerran päässyt työvuorojensa aikana.

Yhteenvetona on ilo kertoa että työssäoppimisjakso on ollut tähän mennessä mielekästä, opettavaista ja toisinaan jopa rankkaa ja edessä on vielä vaikka mitä!

Rohkeasti vain kohti uusia jännittäviä haasteita!

Venla

 

Jaa

***