Saavutettavuus

Saavutettavuusseloste

Verkkosivustoamme koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita. Laki velvoittaa julkisia toimijoita toteuttamaan verkkopalvelut sillä tavalla, että ne täyttävät Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1. -standardin kriteerit A- ja AA-vaatimustasoilla. WCAG on kansainvälinen ohjeistus verkkosisältöjen saavutettavuudesta.

Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voi niitä käyttää ja ymmärtää niiden sisällön.

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 22.9.2020. Sen tiedot perustuvat itse tehtyyn saavutettavuustestaukseen ja -arvioon.

Saavutettavuuden tila

Verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Sivuston saavutettavuutta on parannettu tekemällä sivustolle teknisiä muutoksia. Saavutettavuuden sisällölliset muutokset, kuten tekstit, kuvat, tiedostot ja videot ovat osittain kesken. Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi ja uusimme sivuston täysin vuoden 2022 aikana.

Ei-saavutettava sisältö

  • Kaikella sivustolla olevalla kuva- ja videosisällöillä ei vielä ole tekstivastineita (WCAG 2.1 §1.1 ja §1.2).
  • Kontrasti taustan ja tekstin kanssa ei ole riittävä kaikissa kohdissa (WCAG 1.4.3).
  • Näppäimistöllä sivun sisällä liikkuminen: Kaikki valikot eivät toimi täysin näppäimistöllä ja jotkut elementit ovat väärässä järjestyksessä, kun liikutaan näppäimistöllä (WCAG 2.1.1, WCAG 2.4.3).
  • Kaikki sivuston linkkitekstit eivät vielä kuvaile linkin kohdetta (WCAG 2.1 §2.4.4) eivätkä kaikki upotukset vielä sisällä nimilapussaan sisältöä kuvailevaa tekstiä (WCAG 2.1 §2.4.6).
  • Sivuston tekstisisällöt eivät välttämättä kaikilta osin vielä vastaa saavutettavuusvaatimuksia helppolukuisuuden, otsikkotasojen oikean käytön (WCAG 2.1 § 2.4.10) ja tekstin korostusten osalta.
  • Sivuston elementeillä rakennettujen sivujen sisällöissä ei vielä välttämättä toteudu ennakoitavuus (WCAG 2.1 § 3.2) esimerkiksi kuvavalikoilla rakennettujen linkkien aukeamisessa samaan tai uuteen ikkunaan.
  • Kaikkia kielimerkintöjä ei ole tarkastettu ja navigoinnissa puutteita. Osalla sisällöstä ei ole koneellisesti luettavaa kielitunnistetta. navigaation johdonmukaisuudessa on puutteita (WCAG 3.1.1, WCAG 3.1.2, WCAG 3.2.3, WCAG 3.2.4).
  • Verkkosivujen sisältämä kolmansien osapuolien tuottama sisältö ei välttämättä ole vielä saavutettavuusvaatimuksien tason AA mukaista (WCAG 2.1 § 5.4), koska sisältö ei ole Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymän hallinnassa.

Palaute, yhteystiedot ja täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle: viestinta(at)ekami.fi.

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi
Puh. vaihde 0295 016 000 

 

Jaa