Kuljetusalalla tarjoamme pätevyyskoulutuksia ja alan ammattitaitoa kehittävää täydennyskoulutusta. Myös yrityksille räätälöity henkilöstökoulutus on osa toimintaamme. Koulutukset järjestää Ekamin tytäryhtiö Etelä-Kymenlaakson aikuiskoulutus Oy.

Kysy lisää vs. koulutuspäällikkö Pasi Honkanen, +358 50 303 0846.

 

KUORMA- JA LINJA-AUTONKULJETTAJAN AMMATTIPÄTEVYYDEN JATKOKOULUTUS

Koulutuskalenteri kevät 2017

Ammattipätevyyden peruskoulutus on vaadittu kaikilta uusilta tavara- ja henkilöliikenteeseen tarkoitettujen ajoneuvojen kuljettajilta henkilöliikenteessä 10.9.2008 lähtien ja tavaraliikenteessä 10.9.2009 alkaen. Kuljettajien, jotka ovat saavuttaneet kuorma- tai linja-auton ajo-oikeuden ennen edellä mainittuja päivämääriä, ei tarvitse erikseen suorittaa perustason koulutusta. Heidän tulee kuitenkin suorittaa ammattipätevyyden voimassaolon jatkamiseksi 35 tunnin mittainen jatkokoulutus, joka tulee olla suoritettuna henkilöliikenteessä 10.9.2013 ja tavaraliikenteessä 10.9.2014 mennessä. Katso lisää www.trafi.fi.

Mikäli henkilöllä on ammattipätevyys sekä linja-auto- että kuorma-autoluokkiin, hän voi ylläpitää ammattipätevyyden molempiin luokkiin suorittamalla kerran 35 tunnin jatkokoulutuksen viiden vuoden aikana.

Huom! Mikäli henkilöllä/kuljettajalla on voimassa oleva ammattipätevyys sekä linja-autoon että kuorma-autoon, on hänen suoritettava jatkokoulutukset 10.9.2013 mennessä, jolloin molemmat ammattipätevyydet jatkuvat samanaikaisesti. Ammattipätevyyslain ((16.3.2007/273) tarkoituksena on autonkuljettajien ammatillisia valmiuksia lisäämällä parantaa liikenteen ja kuljetusten turvallisuutta sekä kuljettajien edellytyksiä tehtävänsä hoitamiseen. Ammattipätevyyskoulutuksen kautta kuljettajien asiantuntemus lisää kuljetusten ja palvelujen laatua sekä tarjoaa heille mahdollisuuden parantaa työturvallisuutta.

Koulutus rakentuu viidestä 7 tunnin mittaisesta moduulista. Opiskelija voi valita kaikki moduulit tai osan niistä valintansa mukaan. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu yllä olevasta koulutuskalenterista.

Ilmoittaudu Ekamiin!

Selaa vuoden 2017 koko tarjonta aikuiskoulutusesitteestä:

 

 

>

Koulutuspäällikkö Pasi Honkanen
+358 503 030 846