Liiketoiminta-ala – pohja menestyksekkäälle uralle

Liiketoiminta-ala antaa valmiudet moneen, suuntaudutpa asiakaspalveluun, myyntiin tai taloushallintoon. Opintoja suoritettuasi voit toimia hyvin monenlaisissa tehtävissä. Liiketoiminnan perustutkinnon opinnoissa perehdytään asiakkaan kohtaamiseen, myynnin eri vaiheisiin ja esimerkiksi kirjanpitoon valinnoistasi riippuen. Voit syventää osaamistasi erilaisissa ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa tai pyrkiä suoraan ammattikorkeakouluun. Uudet liiketoimintamuodot, yrittäjyys ja digitaalisuus ovat vahvasti mukana opinnoissa.

Tietoja alasta

 • Ammattinimikkeitä opintojen jälkeen ovat esimerkiksi myyjä, kassamyyjä, myyntineuvottelija, assistentti, kirjanpitäjä, laskuttaja tai asiakaspalvelija.
 • Työtehtäviä ovat esimerkiksi asiakaspalvelu, myynti, laskutus, kirjanpito, somistus, somemarkkinointi, asiakkaiden opastaminen ja tapahtumien järjestäminen.
 • Työntekijältä vaaditaan kiinnostusta työskennellä ihmisten parissa, oma-aloitteisuutta, tietoteknisiä taitoja ja halua käyttää vieraita kieliä.

Opintojen sisältö

 • Ennen opintojen alkamista teet yhdessä opettajasi kanssa suunnitelman siitä, mitä opiskelet ja millä tavalla. Opintojen kesto ja opiskelutavat riippuvat suunnitelmasta.
 • Opinnoissa on laajoja teoriaosuuksia ja tietokonetta käytetään paljon.
 • Tarkempia tietoja opintojen sisällöistä löydät koulutusvaihtoehtojen alta. Voit suorittaa opintoja myös Ekamin muilta aloilta!

Koulutusvaihtoehtojamme

Opintojen jälkeen

Hakeminen

 • Perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat jatkuvassa haussa: >> hae tästä. Opintoihin voi hakea ympäri vuoden. Aloituspäivä sovitaan erikseen.
 • Opiskelu oppisopimuskoulutuksena: opiskelu perustuu työsuhteeseen, maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle,  sovi koulutuksesta työpaikan kanssa (uusi työsuhde tai voimassa oleva)  >> hae tästä.
  Lisätietoja oppisopimuksesta Ekamin sivuilta tai oppisopimus.fi
 • Räätälöidyt koulutukset: >> ota yhteyttä tiimipäällikköön.

Lisätietoja

Tiimipäällikkö Katja Andrejev
 
Opintosihteeri
Elena Leponen (Koteko ja Hamina)
 

Katso opiskelijahaastattelu

Arvioijakoulutus

Liiketalouden työpaikka-arvioija. Ilmoittaudu liiketalouden arvioija -koulutukseen.

Jaa