Siirry sisältöön
Haku

Liiketoiminta

Pohja menestyksekkäälle uralle

Liiketoiminta-ala antaa valmiudet moneen, suuntaudutpa asiakaspalveluun, myyntiin tai taloushallintoon. Opintoja suoritettuasi voit toimia hyvin monenlaisissa tehtävissä. Liiketoiminnan perustutkinnon opinnoissa perehdytään asiakkaan kohtaamiseen, myynnin eri vaiheisiin ja esimerkiksi kirjanpitoon valinnoistasi riippuen. Voit syventää osaamistasi erilaisissa ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa tai pyrkiä suoraan ammattikorkeakouluun. Uudet liiketoimintamuodot, yrittäjyys ja digitaalisuus ovat vahvasti mukana opinnoissa.

Tarinat

Sisu sai opinnot maaliin!

Kotkalainen Sisu Häkälä, 18 v., valmistui merkonomiksi Ekamista 26.11.2021. Jalkapalloa tavoitteellisesti pelaava Sisu alkoi opiskella …

Työtehtäviäsi, kun valmistut

Työtehtäviä ovat esimerkiksi asiakaspalvelu, myynti, laskutus, kirjanpito, somistus, somemarkkinointi, asiakkaiden opastaminen ja tapahtumien järjestäminen.

Työpaikkojasi voivat olla

  • kaupan alan yritykset
  • toimistot
  • oma yritys

TOP 3 edellytykset alalle

> tarkkuus ja huolellisuus
> kyky kohdata erilaisia ihmisiä ja tilanteita
> viestintä- ja vuorovaikutustaidot

Koulutuksemme liiketoiminnan alalla

Perustutkinto, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat ovat jatkuvassa haussa eli voit hakea meille milloin vain. Perustutkinto on yhteishaussa. Voit myös opiskella oppisopimuksella, jolloin opiskelu perustuu työsuhteeseen. Jos olet kiinnostunut tutkinnon osan suorittamisesta tai räätälöidystä koulutuksesta, niin ota meihin yhteyttä.

Valmistuttuasi merkonomiksi sinulla on laaja perusosaaminen liiketoiminnan osa-alueista. Olet suuntautunut esimerkiksi asiakaspalveluun ja myyntiin tai laskutukseen ja kirjanpitoon. Ymmärrät yrittäjyyttä ja sinulla on kokemusta projektityöstä. Asiakaspalvelu- ja myyntityössä tarvitset hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä kohdata erilaisia ihmisiä ja tilanteita. Taloushallinnon tehtävissä tarvitset tarkkuutta, huolellisuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Merkonomina voit työskennellä kaupan alalla, tilitoimistoissa, yritysten tai julkisen sektorin toimistoissa, yrittäjänä, kiinteistövälityksessä tai kansainvälisessä asiakaspalvelussa.

Voit opiskella merkonomiksi myös kokonaan verkossa.

Liiketoiminnan ammattitutkinto on jatkotutkinto, joka on tarkoitettu alalla jo työskenteleville tai lisäopista ja työllistymismahdollisuuksiensa parantamisesta kiinnostuneille työnhakijoille tai sinulle, joka haluat monipuolistaa työtehtäviäsi. Osa opinnoista tehdään työelämän yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ammattitutkinto syventää perustutkinnon eri osa-alueita ja kehittää opiskelijan ammattiosaamista. Jokaisen opiskelijan opinnot suunnitellaan henkilökohtaisten tarpeiden mukaan eli henkilökohtaistetaan. Opinnoissa tutustutaan ajankohtaisiin trendeihin ja tämän ajan ilmiöihin.

Valitse oma polkusi liiketoiminnan palveluista, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalalta  Laaja vapaasti valittavien tutkinnon osien tarjonta mahdollistaa suuntautumisen oman kiinnostuksesi mukaan.

Koulutus soveltuu:

  • Kokeneelle esihenkilölle, joka haluaa haluaa pysähtyä arvioimaan ja kehittämään omaa esihenkilöosaamistaan sekä hankkia uutta puhtia työhön
  • Aloittelevalle esihenkilölle, joka kaipaa varmuutta omaan esihenkilötyöhön tai haluaa kehittää valmiuksiaan toimia päivittäisjohtamisen tehtävissä työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan esihenkilönä tai työryhmän vetäjänä. Voit olla myös uusi esihenkilö tai vasta siirtymässä esihenkilötehtäviin.

Saat koulutuksesta mahdollisuuden oppia uutta, konkreettisia työvälineitä itsesi ja työyhteisösi kehittämiseen sekä virallisen tutkintotodistuksen osoitukseksi osaamisestasi. Tarjoamme sinulle mielenkiintoiset koulutuspäivät, uusia näkökulmia ja innostavia keskusteluja vertaisryhmän kanssa!

Suunnitteletko yrityksen perustamista?

Kirkasta idea liiketoiminnaksi yrittäjyyden ammattitutkinnon opinnoissa. Valmennuksen aikana saat avun ja ohjauksen liikeidean täsmentämiseen ja liiketoimintasuunnitelman laatimiseen.

Yrittäjyyden ammattitutkinnon valmennuksessa löydät suunnitelmaasi sopivat askelmerkit ja aikataulun edetä. Perehdyt toimialasi ohjaaviin säädöksiin ja määräyksiin. Lisäksi syvennät osaamistasi valitsemasi aihealueen parissa, joka voi olla esimerkiksi valitun liiketoiminta-alueen digitalisointi, taloushallinto tai markkinointi.  

Toimitko yrittäjänä? Suunnitteletko yrityksen ostamista?

Valmennus räätälöityy yrityksesi kehittämistarpeisiin. Saat avun ja ohjauksen oman liiketoiminnan haasteiden ja mahdollisuuksien käsittelyyn ja kasvukohtien arvioimiseen. Analyysin pohjalta laadit liiketoiminnan kehittämissuunnitelman ja aikataulutat tavoitteiden saavuttamisen. Mahdollisia kehityskohteita voivat olla esimerkiksi liiketoiminnan osa-alueen digitalisointi, verkkokaupan käynnistäminen tai taloushallinnon kehittäminen. 

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto sopii sinulle, jolla on vankka käytännön kokemus oman vastuualueesi johtamisesta sekä vahva toimialasi, organisaatiosi ja sen toiminnan tuntemus.

Koulutuksen aikana vahvistat johtamis- ja liiketoimintaosaamistasi ja saat mahdollisuuden kehittää edustamaasi organisaatiota ja työyhteisöä. Opit myös tunnistamaan ja kehittämään vahvuuksiasi ja kehittämiskohteitasi johtajana.

Saat koulutuksesta mahdollisuuden oppia uutta, konkreettisia työvälineitä itsesi tai työyhteisösi kehittämiseen sekä virallisen tutkintotodistuksen osoitukseksi osaamisestasi. Tarjoamme sinulle mielenkiintoiset koulutuspäivät, uusia näkökulmia ja innostavia keskusteluja vertaisryhmän kanssa!

Ammatillinen tutkinto koostuu tutkinnon osista. Tutkinnon osa muodostaa selkeän itsenäisen tehtäväkokonaisuuden. Voit tulla suorittamaan tutkinnosta yhden tai useamman osan, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi. 

Tarjoamamme tutkinnon osat:

  • Palvelumuotoilu
  • Sähköinen liiketoiminta
  • Laskutus ja reskontra
  • Kansainvälisen muotikaupan myynti

Kysy lisää liiketoiminta-alasta

Katja Andrejev

Tiimipäällikkö

+358 40 549 8364