Tarjoilija / talousapulainen (laivatarjoilija) - asiakaspalvelun ammattilainen niin maalla kuin merellä

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija

Tarjoilijana tai talousapulaisena (laivatarjoilijana) työskentely-ympäristösi ovat moninaisia aina messistä kahviloihin ja á la carte -ravintoloihin sekä juhlallisiin tilaisuuksiin. Työtehtäviisi kuuluvat esimerkiksi messin / salin järjestelyt ja kattaminen, pöytiin ohjaaminen, tilausten vastaanottaminen, tarjoileminen ja laskuttaminen. Olet palvelualtis, tulet hyvin toimeen ihmisten kanssa, ymmärrät erilaisia kulttuureja, olet oma-aloitteinen ja toimeen tarttuva. Sinulla on hyvä fyysinen kunto ja paineensietokyky.

Opintojen sisältö

Kaikille pakolliset tutkinnon osat

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu

Lisäksi valitset neljä valinnaista tutkinnon osaa seuraavista

  • Á la carte -tarjoilu
  • Juomien myynti ja tarjoilu
  • Tilaus- ja juhlatarjoilut
  • Kahvilapalvelut
  • Katu- ja pikaruokapalvelut
  • Laivatalouspalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Yritystoiminnan suunnittelu
  • Tutkinnon osa jostain toisesta perustutkinnosta, lukiosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta ja ammattikorkeakoulusta

Lisää sisällöistä voit lukea Opetushallituksen tutkinnon perusteista.

Opiskelet pääsääntöisesti Kotkan kampuksilla.

Laivatalousopinnot

Laivatalousopinnot laajentavat työmahdollisuuksiasi merille. Laivataloudessa on myös hyvä työllisyystilanne.

Tutustu tästä tarkemmin laivatalousopintoihin!

Terveydentilaedellytykset

Hakiessasi tarjoilijan tai talousapulaisen (laivatarjoilijan) koulutukseen huomioi seuraavat terveydelliset rajoitteet, jotka voivat vaikuttaa mahdollisuuksiisi työskennellä alalla:

  • tuki- ja liikuntaelinten sairaudet,
  • käsi-ihottumat,
  • oireinen epilepsia tai muut tasapainoon vaikuttavat sairaudet,
  • vaikeat ruoka-aineallergiat ja
  • yleisvaaralliset tartuntataudit.

Tarjoilijana ja laivatarjoilijana työpaikkojasi voivat olla

  • ravintolat ja baarit maissa ja merillä risteilylaivoilla
  • rahtialuksilla talousapulaisena
  • työpaikkaruokalat
  • pikaruokapaikat ja lounaskahvilat
  • huoltoasemat
  • catering-alan yritykset

Hakeminen

  • Perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat jatkuvassa haussa: >> hae tästä. Opintoihin voi hakea ympäri vuoden. Opintojen aloituspäivä sovitaan erikseen.
  • Opiskelu oppisopimuskoulutuksena: opiskelu perustuu työsuhteeseen, maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle,  sovi koulutuksesta työpaikan kanssa (uusi työsuhde tai voimassa oleva)  >> hae tästä.
    Lisätietoja oppisopimuksesta Ekamin sivuilta tai oppisopimus.fi

Lisätietoja

Tiimipäällikkö Anneli Sagulin

Opiskelijan kertomaa

"Valmistuin keväällä 2018 kokiksi ja jatkan parhaillaan opintojan jatkuvan haun kautta. Laajennan osaamistani tarjoilijaksi. Opiskelen tarjoilijan ammatillisia ja valinnaisia tutkinnon osia. Uskon, että laaja osaaminen niin ruoanvalmistuksen kuin asiakaspalvelun osaamisaloilta edesauttaa työllistymistä. Kesäksi onkin jo työpaikka olemassa."

Juulia, tarjoilijaopiskelija

Jaa

***