Ala tarjoaa useita eri urapolkuja. Voit työskennellä moniosaajana erilaisissa tehtävissä tai erikoistua joihinkin osa-alueisiin.
- Matkailu- ja ravitsemisalan työ on vaativaa ja usein kiireistä, mutta palkitsevaa. Jokainen päivä on erilainen. Ala kehittyy jatkuvasti.
- Työskentely alalla on kansainvälistä. Suomessa toimii useita kansainvälisiä hotelli-, ravintola- ja henkilöstöravintolayrityksiä, ja ammattilainen voi hakeutua töihin myös ulkomaille.
- Alalla tarvitaan monenlaista osaamista ja erilaisia persoonia.
- Moni on toteuttanut unelmansa perustamalla alalle oman yrityksen.
Työllisyysnäkymät
- Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät. Alalla toimivilla yrityksillä on jo nyt vaikeuksia löytää työntekijöitä avoimiin tehtäviin, koska päteviä hakijoita ei ole riittävästi. Koulutuksella, ja siitä saadulla todistuksella todella on merkitystä!
- Eniten työpaikkoja on avoinna tarjoilijoille ja kokeille.
- Alan työpaikat sijaitsevat ympäri Suomea.
- Ala tarjoaa myös erinomaiset etenemismahdollisuudet.
- Alalle valmistuneet ovat työllistyneet hyvin.
Jatko-opinnot
Suoritettuasi matkailu- ja ravitsemisalan perustutkinnon voit suorittaa ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Jatko-opintoihin korkeakouluun voit hakea perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittamisen jälkeen. Tässä vaihtoehtoja alalle sopivista korkeakouluopinnoista:
Ammattikorkeakoulu
- Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammattikorkeakoulututkinto, restonomi (AMK). Koulutuksen kesto on 3,5 - 4,5 vuotta ja siihen sisältyy työharjoittelua yrityksissä.
- Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, restonomi (YAMK). Kun olet valmistunut ammattikorkeakoulusta restonomiksi ja työskennellyt tämän jälkeen vähintään kolme vuotta, voit hakea suorittamaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.