Hakeminen

Voit hakea opiskelemaan Kymen Konservatorioon olitpa sitten peruskoulua päättävä nuori tai jo alalla työskennellyt konkari. Tutustu alla oleviin ohjeisiin ja valitse sinulle sopiva hakuväylä.

Täydennyshaku elokuussa 2021 alkavaan koulutukseen

Oletko vailla musiikkialan opiskelupaikkaa? Voit hakea Kymen Konservatorioon jatkuvassa haussa täyttämällä sähköisen hakulomakeen ja tallentamalla siinä pyydetyt liitteet.
Haemme ensisijaisesti opiskelijoita instrumentteihin rummut ja piano/kosketinsoittimet.

Valintamenettely

Hakulomakkeiden ja ennakkotehtävien perusteella hakijoille lähetetään elokuun alussa kutsu Kymen Konservatoriossa pidettävään valintakokeeseen. 
Ennakkotehtävänä tulee kirjoittaa vapaamuotoinen teksti, jossa kerrot musiikkitaustastasi ja -opintotavoitteistasi. Lisäksi äänitä yksi vapaavalintainen rytmimusiikkiesitys sillä instrumentilla, johon haet. Ennakkotehtävä on karsiva.
Valintakoe käsittää instrumenttikokeen, säveltapailun ja musiikinteorian tasokokeen sekä haastattelun. Tarkat tiedot valintakokeesta toimitetaan kutsun yhteydessä.

Haku yksilölliseen opiskelupolkuun jatkuvassa haussa

Yksilöllinen opiskelupolku tarjoaa joustavan opiskelumahdollisuuden työssä jo toimiville tai puoliammattilaisille muusikoille. Vaihtoehtona on suorittaa koko tutkinto tai yksittäisiä tutkinnon osia. Voit hakea opintoihin ympäri vuoden, opiskelujen aloitusajankohta määrittyy hakija- ja tilannekohtaisesti.

Hakeutuminen tehdään suoraan oppilaitokseen. Tee ennakkotehtävät ja liitä ne sekä aiempien opintojen todistuskopiot hakulomakkeelle. Ennakkotehtävä on karsiva.

Hakulomakkeen ja ennakkotehtävien perusteella saat kutsun Kymen Konservatoriossa pidettävään valintakokeeseen. Valintakoe käsittää instrumenttikokeen, säveltapailun ja musiikinteorian tasokokeen sekä haastattelun. Tarkat tiedot valintakokeesta toimitetaan kutsun yhteydessä.

Lisätietoja

Tiimipäällikkö Jari Puheloinen
 
Ekamin koulutusneuvontapalvelut
Puh.  010 395 9250, arkisin klo 9–15
opo(at)ekami.fi

Jaa

***