Hakeminen

Voit hakea opiskelemaan Kymen Konservatorioon olitpa sitten peruskoulua päättävä nuori tai jo alalla työskennellyt konkari. Tutustu alla oleviin ohjeisiin ja valitse sinulle sopiva hakuväylä.

Jos et ole aivan varma, miten haet opintoihin tai tarvitset muita neuvoja hakemiseen, ole yhteydessä tiimipäällikkö Jari Puheloiseen.

Haku elokuussa 2021 alkavaan koulutukseen

Peruskoulu- ja ylioppilaspohjaiset hakijat hakevat valtakunnallisessa yhteishaussa 23.2.–7.4.2021.

  • Täytä yhteishaun sähköinen hakulomake 7.4.2021 klo 15 mennessä osoitteessa Opintopolku.fi.
  • Tee ennakkotehtävät ja tallenna ne sekä mahdolliset muut liitteet hakulomakkeelle 7.4.2021 klo 15 mennessä. Ennakkotehtävä on karsiva.

Ammatillisen perus- tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat jatkuvassa haussa 23.2. –7.4.2021

  • Hakeutuminen tehdään suoraan oppilaitokseen. Tee ennakkotehtävät ja liitä ne sekä aiempien opintojen todistuskopiot hakulomakkeelle.  Ennakkotehtävä on karsiva. Hakulomake tulee täyttää 7.4.2021 klo 15 mennessä.

Valintamenettely

Hakulomakkeiden ja ennakkotehtävien perusteella hakijoille lähetetään kutsu Kymen Konservatoriossa 3.–5.5.2021 pidettävään valintakokeeseen.

Ennakkotehtävänä tulee kirjoittaa vapaamuotoinen teksti, jossa kerrot musiikkitaustastasi ja -opintotavoitteistasi. LIsäksi äänitä yksi vapaavalintainen rytmimusiikkiesitys sillä instrumentilla, johon haet. Ennakkotehtävä on karsiva.

Valintakoe käsittää instrumenttikokeen, säveltapailun ja musiikinteorian tasokokeen sekä haastattelun. Tarkat tiedot valintakokeesta toimitetaan kutsun yhteydessä.

Haku yksilölliseen opiskelupolkuun jatkuvassa haussa

Yksilöllinen opiskelupolku tarjoaa joustavan opiskelumahdollisuuden työssä jo toimiville tai puoliammattilaisille muusikoille. Vaihtoehtona on suorittaa koko tutkinto tai yksittäisiä tutkinnon osia. Voit hakea opintoihin ympäri vuoden, opiskelujen aloitusajankohta määrittyy hakija- ja tilannekohtaisesti.

Hakeutuminen tehdään suoraan oppilaitokseen. Tee ennakkotehtävät ja liitä ne sekä aiempien opintojen todistuskopiot hakulomakkeelle. Ennakkotehtävä on karsiva.

Hakulomakkeen ja ennakkotehtävien perusteella saat kutsun Kymen Konservatoriossa pidettävään valintakokeeseen. Valintakoe käsittää instrumenttikokeen, säveltapailun ja musiikinteorian tasokokeen sekä haastattelun. Tarkat tiedot valintakokeesta toimitetaan kutsun yhteydessä.

Lisätietoja

Tiimipäällikkö Jari Puheloinen
 
Ekamin koulutusneuvontapalvelut
Puh.  010 395 9250, arkisin klo 9–15
opo(at)ekami.fi

Jaa

***