Opoinfo - Ekamissa tekijöiden tekijäksi

Ammatillisiin opintoihin on mahdollista hakea joko yhteishaun tai jatkuvan haun kautta.

Ovemme ovat siis aina auki hakijoille, joita innostaa uuden oppiminen ja tekeminen. Tarjolla on kaikkiaan yli 60 erilaista tutkintoa, joista perustutkintoja on noin 30. Opiskelija voi suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia, joita on tarjolla valtava määrä.

Koulutusalat

Laajaan koulutustarjontaamme voit tutustua täällä. Tarjolla on laaja valikoima niin hyvinvointi-, kulttuuri- ja palvelualojen kuin tekniikan ja liikenteen alojen koulutuksia.

Valmentava koulutus VALMA on hyvä vaihtoehto silloin kun nuori vielä pohtii uravalintaansa ja haluaa parantaa arvosanojaan ja opiskeluvalmiuksiaan. Tutustu VALMA-koulutukseen tarkemmin täällä.

Hakeminen

Yleiset hakemiseen liittyvät asiat löytyvät täältä. Lisäksi sivulla on tietoja valintaan vaikuttavista tekijöistä, valintatuloksista sekä opiskelupaikan vastaanottamisesta.

Ekamin omien sivujen lisäksi voit hakea tietoa Opetushallituksen ylläpitämästä Opintopolku-palvelusta.

Yhteishausta löydät lisätietoa yhteishaun omalta sivulta.

Jatkuva haku tapahtuu Ekamin sivujen kautta täällä.

Urheilijakoulutus

Ekamissa opiskelijalla on mahdollisuus yhdistää joustavasti ammatillisen peruskoulutuksen opinnot sekä urheilulajin asettamat täysipainoisen harjoittelun vaatimukset. Ohjattuun valmennukseen osallistuminen voidaan lukea myös osaksi opintoja. Ekamin urheilijoiden valmennuksesta vastaa Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia.

Urheilijakoulutukseen haetaan Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian kautta.

Lue lisää urheilijakoulutuksesta Ekamin sivuilta ja Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian sivuilta.

Tutustu opiskelun arkeen Ekamissa

Ekamilla opiskelija voi suunnata opintojaan kiinnostuksensa mukaan ja suorittaa opintoja hänelle sopivalla tavalla. Opinnoissa edetään omaan tahtiin, sillä osaaminen ratkaisee. Opiskelu tapahtuu sekä oppilaitoksessa että työpaikoilla ja virtuaalisissa oppimisympäristöissä. Monien valintojen maailmassa opiskelijan apuna on henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), joka laaditaan heti opintojen alussa vastuuopettajan kanssa.

Lisätietoja opiskelusta Ekamilla löytyy täältä.

Katso Ekamin esittelyvideo

 

Lisätietoja

Jaa