Pajaesittelyt

Pajat Kotkansaarella, Kymenlaaksonkatu 29, 48100 KOTKA

ATK- ja mediapaja | Taidepaja | 4-paja | Työpalvelu | Starttipaja | Seinätön paja

Pajat Karhulassa, Ratakatu 14, 48600 KOTKA

Kädentaitopaja | Puutyöpaja | Työpalvelu | Keittiöpaja | Seinätön paja

Pajat Haminassa, Kadettikoulunkatu 18, 49400 HAMINA

Kodinpaja | Talkkaripaja | 7-paja | Seinätön paja | Oppimisvalmennus

Paja Virojoella, Virojoentie 7 49900 Virolahti

Rajapaja, monialainen kädentaitopaja | Seinätön paja

Muut pajat

Kuunari | Suunta | Lounaskahvila Kalaranta | Kahvila Messi

 

Rannikkopajoilla saat työkokemusta, mielekästä tekemistä sekä tukea tulevaisuuden suunnittelussa ja arjenhallinnassa. Pääset mukaan toimivaan työympäristöön. Työyhteisömme on tiivis ja hyvänhenkinen sekä henkilökuntamme osaavaa ja ammattitaitoista.

Työpajoilla tehtävien töiden lisäksi osana arkea on yksilövalmennus. Yksilövalmentajat tukevat sinua eri elämäntilaisiin liittyvissä asioissa, kuten henkilökohtaisten asioiden selvittelyssä ja viranomaisten kanssa asioitaessa. Tavoitteena on selkeyttää omaa näkemystäsi tulevaisuudesta ja auttaa löytämään oman näköisesi polku kohti koulutus- tai työelämää. Yksilövalmentajat työskentelevät yhteistyössä sosiaali-, terveys-, koulutus- ja työllisyysalan asiantuntijoiden kanssa.

Rannikkopajoilla järjestetään erilaisia työtehtäviin tai opintoihin liittyviä oman tarpeen mukaisia koulutuksia ja infotilaisuuksia. Lisäksi voit valmistaa henkilökohtaisen portfoliosi. Portfolioon keräät itsellesi merkittävimmät oppimiskokemukset kansioksi.

Ammatillisilla pajoilla on opinnollistettu ammattialoja. Saat pajajaksostasi myös osaamistodistuksen. Rannikkopajoilla järjestetään määräajoin alkusammutus-, työturvallisuus-, EA 1- ja hygieniapassikoulutusta, josta saa suorituksen mukaisen kortin.

Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa Ammattiosaajan työkykypassi Rannikkopajoilla!

 

Lisätietoja Rannikkopajojen toiminnasta Facebookissa

 

 

Pajat Kotkansaarella, Kymenlaaksonkatu 29, 48100 KOTKA

ATK- ja Mediapaja

ATK- ja mediapajalla pääset kehittämään ongelmanratkaisutaitojasi käytännönläheisesti. Sinulta ei vaadita alan koulutusta, eikä osaamista, kiinnostus pajan töihin riittää. Pajajakson aikana ratkotaan erilaisia tietokoneeseen ja sen käyttämiseen liittyviä ongelmia, suunnitellaan ja toteutetaan www-sivuja sekä käyntikortteja ja esitteitä. Sinulla on mahdollisuus myös tehdä ikkuna- ja sisustusteippejä, kylttejä ja liikennemerkkejä. Saatat myös päästä mukaan johonkin videoprojektiin kuvaamaan, editoimaan tai jopa käsikirjoitusta tekemään. ATK- ja mediapaja mahdollistaa siis sinulle monipuolisen tutustumismahdollisuuden alan työtehtäviin.

Taidepaja

Etkö tiedä mitä tehdä elämälläsi? Ei hätää. Taidepajalla voit käyttää mielikuvitustasi. Sinun ei tarvitse olla mestari, maalari tai esiintyjä. Olet vain oma itsesi ja löydät uskallusta oppia ja kokeilla uusia asioita maalaamisen, piirtämisen, esiintymisen, musiikin, kädentaitojen tai vaikka kirjoittamisen parissa. Taidepajalla tehdään luovia työtilauksia, joista saat kokemusta työelämään. Lisäksi saat tehdä itsellesi mieluista omaa projektia, joka voi liittyä mielenkiinnon kohteisiisi tai mahdollisesti tuleviin opintoihin.  Tule päästämään oma sisäinen taiteilijasi valloilleen!

4-paja

Onko suunta kateissa? Elämä muutenkin mättää? Tulevaisuus mietityttää? Vuorokausirytmi hukassa?  Meillä 4-pajalla sinulla on mahdollisuus ja aikaa rytmittää arkesi uudelleen miettiäksesi tulevaisuuttasi. Mukana meiltä saat turvallisen ympäristön, tekemistä päiviksi, henkilökohtaisen ohjauksen eli personal trainerin ja ryhmän tuen pohtiessasi juuri sinun elämääsi sopivia ratkaisuja. Haluatko siis tarttua kiinni arjen asioista? Sinä olet meillä keskiössä, sinä olet tärkeä. Meillä mennään eteenpäin! Meiltä on mahdollisuus siirtyä ammatillisille työpajoille, opiskeluelämään tai vaikkapa työkokeiluihin. 4-pajalle hakeudutaan Kotkan Väylän kautta. Lisätietoja www.kotkanvayla.fi. Meille voi myös hakeutua sosiaalitoimiston ja Kelan kautta, myös silloin asiakkaalla tulee olla aktivointisuunnitelma näiden tahojen tekemänä.

Työpalvelu

Oletko kiinnostunut raksahommista, kunnostustöistä, ulko- tai sisätöistä ylipäänsä, pakettiautonkuljettajan arjesta tai muista kädentaidon töistä? Jos haluat saada käytännön työkokemusta, jota monet esim. rakennusalan työnantajat vaativat, meillä se on mahdollista! Et tarvitse aiempaa kokemusta alalta. Me olemme täällä Työpalvelussa sinua varten! Meillä pääset toteuttamaan itseäsi!

Starttipaja

Starttipaja on opetuksellinen paja sinulle, joka olet peruskoulun päättänyt nuori, ilman toisen asteen opiskelupaikkaa tai opintosi keskeytyvät. Starttipajalla sinulla on mahdollista saada lisäpisteitä kevään yhteishakuun. Voit myös korottaa joitain peruskoulun päättötodistuksen numeroita, tutustua eri ammattialoihin ja suorittaa ammattiopiston yhteisiä tutkinnon osia(YTO). Pajalla saat myös tukea oppimisvalmiuksiisi. Voit halutessasi suorittaa eripituisia harjoittelujaksoja työpajoilla tai yrityksissä. Voit tehdä Starttipajavuodestasi juuri sinun näköisesi ja sisällöltään tarpeitasi vastaavaksi. Starttipajalaisena olet sekä Ekamin opiskelija että Rannikkopajojen nuori.

Haku Starttipajalle on pääsääntöisesti kevään ja kesän aikana, mutta voit hakea myös muina aikoina. Ota yhteyttä meihin ja sovi haastatteluaika, jolloin pääset kuulemaan, mitä Starttipajalla voisi tehdä. Opiskelijavalinnat tehdään haastattelun perusteella.

Starttipaja tarjoaa myös tukea opintoihin Ekamin opiskelijoille. Opiskelijat ohjautuvat Starttipajalle koulun ohjaavien opettajien kautta.

 

Pajat Karhulassa, Ratakatu 14, 48100 KOTKA

Kädentaitopaja

Kädentaitopaja on sinulle, joka olet kiinnostunut käsillä tekemisestä ja haluat kehittää luovuuttasi. Sinulta ei vaadita kokemusta tai koulutusta alalta, vaan opit taitoja pajajaksosi aikana. Pääset perehtymään mm. tuotesuunnitteluun, ompeluun ja sisustukseen sekä tutustumaan useisiin materiaaleihin (esim. paperi, pahvi, villa, kipsi, savi) erikoistekniikoiden kautta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus oppia hyödyntämään kierrätysmateriaaleja vaikkapa roolipukuja valmistamalla tai tuunaamalla vanhasta uutta.

Puutyöpaja

Puutyöpajalla pääset tekemään tilaustöinä erilaisia puutuotteita ja kunnostamaan vanhoja huonekaluja. Pajajakson aikana sinulla on mahdollisuus oppia tekemällä erilaisia tekniikoita, materiaaleista ja pintakäsittelyä. Sinulta ei vaadita aikaisempaa kokemusta tai ammattitaitoa, kiinnostus oppimiseen sekä tekemiseen riittää.

Työpalvelu

Oletko kiinnostunut raksahommista, kunnostustöistä, ulko- tai sisätöistä ylipäänsä, pakettiautonkuljettajan arjesta tai muista kädentaidon töistä? Jos haluat saada käytännön työkokemusta, jota monet esim. rakennusalan työnantajat vaativat, meillä se on mahdollista! Et tarvitse aiempaa kokemusta alalta. Me olemme täällä Työpalvelussa sinua varten! Meillä pääset toteuttamaan itseäsi!

Keittiöpaja

Keittiöpajalla pääset opettelemaan pääsääntöisesti ruoanvalmistusta ja leipomista. Sinulta ei vaadita ammattitaitoa tai aikaisempaa kokemusta keittiön työtehtävistä. Edellytämme ainoastaan että olet kiinnostunut alasta.
Pajajakson aikana perehdyt leipurin, kokin, salivastaavan ja puhtaanapidon työtehtäviin. Pääset siis tutustumaan monipuolisesti keittiöalaan. Ruokalistamme löydät facebookista.

 

Pajat Haminassa, Kadettikoulunkatu 18, 49400 HAMINA

Kodinpaja

Kodinpajalla tehdään erilaisia kädentaidontöitä (keramiikka, tiffany). Myös tekstiili- ja neulonta-/ virkkuutyöt ovat mahdollisia. Meillä pääset toteuttamaan itseäsi ja luomaan uutta kestävän kehityksen hengessä (kierrätys). Teemme myös kotitaloussiivouksia sekä kauppa-asiointeja ikä-ihmisille.  
Pääset tekemään oikeita töitä hyvässä porukassa. Osaamista ei tarvitse olla, pääasia on että haluat oppia uutta ja tehdä parhaasi.

Talkkaripaja

Talkkaripajalla tehdään pihatöitä: talvisin lumitöitä ja kesäisin ruohonleikkausta, haravointia ja pensaiden sekä puiden leikkausta. Pienet huonekalukorjaukset ja maalaukset, pienet puu- ja metallityöt,  sekä erilaiset kuljetukset kuuluvat myös tehtäviin.  Pajapuotiin valmistetaan koriste- ja lahjaesineitä. Osaamista et tarvitse, pääasia on että haluat oppia.

7-paja

Joskus elämässä ei vaan tiedä, mitä pitäisi tehdä, mistä aloittaa tai miten jatkaa eteenpäin. Meillä 7-Pajalla saat vahvistusta ja tukea arkeen. Haemme päivärytmiä kohdalleen ja käymme läpi itsenäiseen asumiseen liittyviä juttuja, kuten pyykki, ruoka, siivous ja talousasioita. Kokeilemme yhdessä kädentaidon tekniikoita ja tutustumme erilaisiin materiaaleihin, työvälineisiin ja -laitteisiin pajoilla. Teemme myös retkiä lähiympäristöön aihepiirinä luonto, taide-ja kulttuuri sekä paikalliset tapahtumat eli bonuksena saat meiltä mielekästä tekemistä päiviin toiminnallisuuden, osallisuuden ja vertaisuuden keinoilla! Meillä voit myös vahvistaa opiskelu -ja työelämävalmiuksiasi ja mahdollisesti myöhemmin siirtyä työkokeiluun ammatillisille työpajoille tai opintojen pariin. Pysähdytäänkö hetkeksi ja lähdetään yhdessä löytämään Sinun näköisesi polku sinulle sopivin askelin? 7-pajalle hakeudutaan Haminan työvoiman palvelukeskus Väylän kautta. Lisätietoja vayla(at)hamina.fi

Oppimisvalmennus

Hei, Sinä haminalainen 20-45- vuotias, onko sinulla harkinnassa hakeutuminen koulutukseen? Työttömyytesi on mahdollisesti pitkittynyt, ehkä oma ala vielä löytymättä tai opiskelutaidoissa vahvistamisen tarvetta? Oppimisvalmennuksessa pääset pienessä ryhmässä (5-7 henkilöä) tutustumaan tämä alueen opiskelupaikkoihin ja -aloihin sekä eri opiskeluvaihtoehtoihin. Valmennuksessa kartoitetaan omaa osaamista sekä tunnistetaan ja tuodaan esille aiemmin hankittuja taitoja. Kolmen kuukauden jakson aikana tehdään muun muassa lukiseula, matematiikkatesti, opitaan muistiinpanotekniikoita, tehdään CV  sekä on mahdollisuus vahvistaa ATK-taitoja. Oma jaksaminen ja hyvinvointi on tärkeä osa sisältöä. Oppimisvalmennukseen hakeudutaan Haminan Väylän kautta. Lisätietoja www.haminanvayla.fi.

 

Paja Virojoella, Virojoentie 7 49900 Virolahti

Rajapaja, monialainen kädentaitopaja

Rajapajalla teemme erilaisia kädentaidollisia töitä. Osaamista ei tarvitse olla etukäteen, kiinnostus riittää niin Rajapajalta löytyy jokaiselle jotain. Jokaisen toiveet otetaan huomioon. Teemme asiakkaiden tilaustöitä, kuten korjausompelua, huonekaluverhoilua, kudontaa, pieniä puutöitä, pientulostusta ja kodintöitä, esimerkiksi puunkantoa, nurmenleikkuuta ja maalaustöitä. Toimimme voimavarojesi mukaisesti arjenhallintaa tukien ja työpaikan pelisääntöjä noudattaen.

 

Muut pajat

Kuunari, Kymenlaaksonkatu 29 48100 Kotka

Hei sinä Kotkassa asuva 17-29 -vuotias maahanmuuttaja! Haluatko hyödyllistä tekemistä ja samalla oppia paremmin suomen kieltä pienessä ryhmässä? Työkokeilun aikana Kuunarissa tutustut työntekoon työpajoilla. Löydät omat kykysi ja ammatin mihin haluat opiskella tulevaisuudessa. Saat neuvoja ja apua koulutukseen, työkokeiluun ja asioiden hoitoon liittyvissä asioissa. Pääset Kuunariin sopimalla haastattelun TE-toimiston kotoutumispalveluiden työntekijän kanssa. Nähdään haastattelussa!

Suunta, Kymenlaaksonkatu 29 48100 Kotka

Haluaisitko löytää uuden suunnan työllistymisen polullesi? Oletko kotkalainen 29-45-vuotias ja työttömyytesi on pitkittynyt? tule mukaan Aikuisten työpaja Suunnan toimintaan. Suunnan kautta pääset miettimään ja toteuttamaan yksilövalmentajan tuella sinun näköistä polkua työelämään. Tarvitset vain halun pyrkiä kohti työelämää koulutuksen tai työkokeilun kautta. Suunnan ryhmätoiminnan kautta pääset kartoittamaan omaa osaamistasi, vahvistamaan opiskelu-ja työelämävalmiuksia sekä tutustumaan koulutusmahdollisuuksiin. Lisäksi sinulle varataan aika terveystarkastukseen ja hammashoidon tarkastukseen. Tule rohkeasti mukaan ja rakennetaan yhdessä sinulle uusi suunta kohti työelämää!

Lounaskahvila Kalaranta, Tornatorintie 15 48100 Kotka

Lounaskahvila Kalarannassa pääset opettelemaan ruoanvalmistusta ja leipomista. Sinulta ei vaadita ammattitaitoa tai aikaisempaa kokemusta keittiön työtehtävistä. Edellytämme ainoastaan että olet kiinnostunut alasta.

Kahvila Messi, Kirkkokatu 22 48100 Kotka

Kahvila Messissä pääset työskentelemään kahvilan monipuolisissa tehtävissä. Kahvilassa myös kevytlounas. Sinulta ei vaadita alan koulutusta tai aikaisempaa kokemusta, edellytämme ainoastaan että olet kiinnostunut alasta.

Seinätön paja, työhön valmennus

Tökkiikö työnhaku? 
Kaipaatko vinkkejä ja ohjeita omaan uraan liittyvissä kysymyksissä?
Tarvitsetko apua työ- tai koulutuspaikan etsimisessä?
Mietitkö, minne alalle suunnata tulevaisuudessa?
Harkitsetko yrittäjyyttä? 
Jos vastasin yhteenkin kohtaan kyllä, Seinätön on juuri sinulle sopiva vaihtoehto! 

Meillä tukenasi on yksilövalmentaja, joka auttaa työ- tai koulutuspaikan etsimisessä ja auttaa käytännön asioiden hoitamisessa. Yksilövalmentaja etsii myös kanssasi juuri sinulle sopivia työkokeilupaikkoja. Työkokeilusta saat arvokasta työkokemusta sekä varmuutta tulevaan ammatinvalintaan, mikäli harkitset opiskelemaan lähtemistä. 
Meillä on alkamassa myös työnhakuvalmennus, jossa saat yksilöllisiä ja arvokkaita vinkkejä työnhakuun liittyvissä kysymyksissä. 
Seinättömälle pajalle voit hakeutua, mikäli olet työtön työnhakija TE-toimistossa. Hakemuksen voit täyttää heti tästä tai TE-toimiston omavirkailijasi kautta. 

Yksilövalmentajat:

Kotka: 050 560 9143

Karhula: 040 762 3142

Hamina/Virojoki: 044 533 8251

Jaa