Aloituspaja

Mikä on Aloituspaja?

Aloituspaja on tarkoitettu oppi-ikävelvollisille nuorille. Pajalle ohjautuvat nuoret, joiden koulutus on keskeytynyt tai nuoret ovat jääneet yhteishaussa ilman koulutuspaikkaa. Nuoren oppivelvollisuus päättyy, kun hän täyttää 18 vuotta tai on tätä ennen hyväksytysti suorittanut ylioppilastutkinnon tai ammatillisen tutkinnon. 
Pajatoiminta-aika on 2 kuukautta, minkä tavoitteena on löytää nuorelle jatko-opiskelupaikka joko oppilaitoksessa, nivelvaiheen koulutuksessa tai pohtia mahdollista oppi-iän määräaikaista keskeyttämistä.

Pajan tavoite

Aloituspajalla keskitytään nuoren mahdollisuuksiin ja vahvuuksiin tekemisen sekä keskustelun kautta. Yksilövalmentajat ovat nuoren apuna ja tukena nuoren oman tulevaisuuden selkeyttämiseksi. Aloituspajalla saat mahdollisuuden tutustua eri ammattialoihin ja oppilaitoksiin. Saat kannustusta, motivaatiota, aktiivisuutta sekä tukea tulevaisuutesi suunnitteluun.

Ohjautuminen

Pajaan ohjautuminen tapahtuu kunnan edustajan kautta. Kysy rohkeasti lisätietoa toiminnasta ja ota yhteyttä Aloituspajan yksilövalmentajaan.

Pajapisteet

Kotka 
Kymenlaaksonkatu 29, (E-siipi)
(Käyntiosoite: Opintie 2)

Hamina
Kadettikoulunkatu 18

Arjessasi mukana:

Yksilövalmentajat

Tiina Haanperä (Kotka-Pyhtää)

Titta Ristola (Hamina-Virolahti-Miehikkälä)

Seuraa meitä

Jaa