Siirry sisältöön
Haku

Hoiva-avustajakoulutus

Kiinnostaako sinua ihmisläheinen työ?

Hoiva-avustajan koulutus ei ole tutkinto, vaan tutkinnon osia, jotka vastaavat niihin osaamisvaatimuksiin, joita sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee hoiva-avustajan tehtäviin.

Koulutus alkaa: 12.8.2024
Hakuaika päättyy: 24.5.2024
Koulutuksen numero: 720564

Kohderyhmä

Hoiva-avustajana avustat asiakkaita päivittäisissä toiminnoissa kuten syömisessä, pukeutumisessa, liikkumisessa sekä asiointipalveluissa mm. kauppa- ja pankkiasioissa.

Työssä tarvitaan vastuullisuutta, luottamuksellisuutta, oma-aloitteisuutta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Hoiva-avustajana et osallistu lääkehoitoon etkä ole yksin työvuorossa.

Työ on vuorotyötä ja tietotekniikan käyttötaidoista on hyötyä.
Hoiva-avustajana voit työskennellä sosiaali- ja terveysalan avustavissa tehtävissä pääasiassa ikääntyneiden ja vammaisten palvelu- ja hoivakodeissa tai henkilökohtaisena avustajana.

Sisältö ja toteutus

Koulutus ei ole tutkinto, vaan tutkinnon osia, jotka vastaavat niihin osaamisvaatimuksiin, joita sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee hoiva-avustajan tehtäviin. Koulutus kestää n. 9 kk.
Hoiva-avustaja voi työskennellä pääsääntöisesti tehostetun palveluasumisen yksiköissä vanhus- ja vammaistyössä. He työskentelevät avustavissa tehtävissä osallistuessaan välittömään asiakastyöhön. Työtehtävät liittyvät asiakkaiden perustarpeista huolehtimiseen ja niissä avustamiseen, kuten peseytymiseen, pukeutumiseen, ruokailuun, liikkumiseen, ulkoiluun ja toimintakyvyn ylläpitämiseen.

Opiskelutavat ovat monipuolisia sisältäen lähiopetusta, verkko-opetusta, käytännön harjoittelua koulun opetustiloissa sekä työssäoppimista. Osaamisen osoittaminen suoritetaan näytöillä työelämässä.

Muuta

Työn luonteeseen liittyvän vuorovaikutuksellisuuden vuoksi kielitasovaatimus on kielikokeessa A2.2, jos äidinkielesi on muu kuin suomi.

Opiskelijavalinnassa otetaan huomioon sora-lainsäädäntö. Opiskelijoiden tulee esittää rikostaustaote ennen ensimmäistä alaikäisten kanssa työskentelyä edellyttävää työelämässä oppimisen jaksoa. Lakimuutoksen takia vuoden 2024 alusta työnantajat tarkistavat rikostaustaotteen myös uusissa iäkkäiden kanssa työskentelyn työsuhteissa ja vuoden 2025 alusta uusista vammaistyön työsuhteissa.

Kaakkois-Suomen TE-toimisto valitsee haastateltavat ja tämän jälkeen kouluttaja kutsuu haastatteluun. Koulutus alkaa joustavasti oppilaitoksen opetussuunnitelmien aikataulujen mukaisesti

Lisätiedot

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (Kotekon kampus), Ekami tiimipäällikkö Heli Hippala, heli.hippala@ekami.fi, puh. 040 629 9734.
https://ekami.fi/hakijalle/tyovoimakoulutus(avautuu uuteen ikkunaan)

Hakijat valitaan koulutukseen hakemusten ja haastattelun perusteella, joten täytä hakemus huolellisesti. Kirjaa Omat perustelut -kohtaan, miksi haet koulutukseen ja miten koulutus auttaa sinua eteenpäin työuralla. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi.

Koulutushakemuksesi tilannetta voit seurata myös verkkosivuilla Oma asiointi palvelussamme kohdassa koulutushakemusten tilanne. Valintapäätöksestä ilmoitetaan koulutukseen hakeneille kirjeellä.

Huolehdi siitä, että koulutuksen alkaessa työnhakusi on voimassa TE-toimistossa. Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista Koulutusneuvonta 0295 020 702 (ma-pe 9-16.15).

Lisätietoja

Heli Hippala

Tiimipäällikkö

+358 40 629 9734