Korona - Ekamin ohjeistukset

Ohjeet päivitetty 7.4.2021.

Opiskelija, tältä sivulta löydät ohjeistukset ja linkit koronavirusta koskien.

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymässä Ekamissa ammatillisen koulutuksen ja työpajatoiminnan järjestäminen jatkuu rajattuna hybridiopetuksena ja -valmennuksena 31.5.2021 asti.

Ammatillisen koulutuksen järjestämistä jatketaan pääsääntöisesti etäopetuksena ja työelämässä oppimisena. Ammatillisten tutkinnon osien lähiopetusta voidaan järjestää oppimisympäristöissä huomioiden kaikki tartuntariskiä minimoivat ja voimassaolevat terveys- ja turvallisuus- ja hygieniaohjeet. Yhteisten tutkinnon osien opetus jatkuu pääsääntöisesti etäopetuksena. 

Opintojesi järjestämisestä ja niiden etenemisestä saat lisätietoa opettajaltasi/ohjaajaltasi. Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä omaan opettajaasi/ohjaajaasi, mikäli sinulla herää kysymyksiä opintojesi etenemisestä, niiden toteutuksesta ja aikatauluista.

Opiskelijoille ja huoltajille suunnatut tiedotteet löytyvät Wilmasta.

Ekamissa seuraamme koronatilannetta ja viranomaisohjeistuksia jatkuvasti. Kaikessa toiminnassa huomioidaan ensisijaisesti terveysturvallisuus sekä asiakaslähtöisyys.
 

Kymsoten ohjeistukset

Kymsoten antamat koronaohjeistukset löydät sivulta Korona.kymsote.fi.

Koronaohjeita eri kielillä

Kymsoten koronainfo venäjäksi: Korona.kymsote.fi-sivusto

Monikieliset materiaalit koronaviruksesta: Kotouttaminen.fi-sivusto

Valtioneuvoston monikieliset aineistot: Valtioneuvosto.fi-sivusto

Opiskelijaruokailu

Kampusten ruokalat on suljettu ja Ekami on käynnistänyt ateriajakelun opiskelijoille, joilla on oikeus maksuttomaan ateriaan. Ruokakassien jako toteutetaan samalla tavalla kuin viime keväänä. Tilaamisesta on lähtenyt Wilman kautta tiedote opiskelijoille sekä huoltajille.

Opiskelijan viesti sisältää linkin ruokakassitilaukseen.
Ruokakassitilaukset on tehtävä jokaiselle viikolle erikseen.

Ruokakassien hakuajat eri kampuksilla
Malminki klo 9.30–11.00
Koteko klo 12.00–14.00
Hamina klo 12.00–13.30

Ruokatilauksen voi tehdä ainoastaan itselleen. Tilatessasi sitoudut noutoon valitsemastasi paikasta. Mikäli tilaat ja jätät ruokakassin noutamatta, et voi tilata uutta kassia seuraavalla kerralla.

Jos et voi noutaa tilaamaasi ruokakassia itse, voi sen hakea puolestasi esim. perheenjäsenesi näyttämällä sinun opiskelija- tai KELA-korttia.

Erityisruokavaliot
Mikäli opiskelijalla on jo aikaisemmin Ekamille ilmoitettu, todennettu erityisruokavalio, on hän oikeutettu ruokarahaan.
Wilma-tiedotteessa on ohjeet erityisruokavalio-ruokarahan hakemiseen.

Opiskelijan palvelut

Ekamin opiskelijahuollon henkilöstö tarjoaa tukea ja apua erilaisiin mieltä askarruttaviin asioihin.  Järjestämme mm. tehostettuja henkilökohtaisia tukitoimia opiskelijoille, joiden opinnot ovat koronaepidemian vuoksi viivästyneet tai opinnoissa on esiintynyt haasteita. Otathan rohkeasti yhteyttä.

Yhteystiedot löydät sivulta Opiskelijan palvelut.

Koutsaamot toimivat edelleen tukenasi. Aukioloajoista voi sopia alan erityisen tuen ohjaavan opettajan kanssa.

Hygienia- ja turvallisuusohjeet

Älä tule kampukselle, jos epäilet itselläsi tartuntaa.

Kaikissa työ- ja oppimisympäristöissä noudatetaan hyviä hygieniakäytäntöjä ja Ekamin turvallisuusohjeita.

  • Ekamin tiloihin saa tulla vain terveenä ja oireettomana.
  • Muistetaan Käsien pesu ja desinfiointi ja noudatetaan yskimisohjeita.
  • Pidetään turvavälejä (2 m)​.
  • Käytetään kirurgisia kertakäyttökasvomaskeja.
  • Noudatetaan ohjeita kampuksilla liikkumisesta ja ruokailusta.
  • Vältetään kokoontumisia esimerkiksi taukojen aikana.

Seuraa Ekamin tiedotteita.

Tiedotamme ajankohtaisista ohjeistuksista opiskelijoille ja huoltajille Wilman tiedotteissa ja Wilma-viestein.

Ekamin ulkoiset tiedotteet: Ekami.fi/ajankohtaista

Kasvomaskisuositus koskee kaikkia Ekamin kampuksilla liikkuvia

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami antoi opiskelijoita, valmennettavia, asiakkaita ja muita kampusten tiloissa liikkuvia koskevan kasvomaskisuosituksen 5.11.2020. Suositus koskee liikkumista kuntayhtymän yleisissä tiloissa sekä opetus- ja ohjaustilanteita.

Koska kyse on suosituksesta, maskien hankinnasta ja kustannuksista vastaavat ensisijaisesti opiskelijat, valmennettavat ja asiakkaat itse. Kuntien sosiaalitoimi tukee maskien hankinnassa heitä, joilla ei ole taloudellisista syistä varaa hankkia maskeja.

Ekami jakaa edelleen opiskelijoille ja valmentautujille kasvomaskit ja muut suojavälineet tehdyn riskiarvioinnin mukaisesti sellaisissa opintoihin ja valmentautumiseen liittyvissä tilanteissa, joissa ei voida noudattaa turvaetäisyyksiä tai hygienia- ja turvallisuusohjeita.

Työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa noudatetaan työnantajan ohjeita kasvomaskien käytöstä.

Maskien käytön tarkoituksena on suojata kaikkia koronaviruksen tartunnalta sekä varmistaa toiminnan jatkuvuus ammatillisessa koulutuksessa, työpajatoiminnassa ja etsivän nuorisotyössä sekä sisäisissä palveluissa. Mikäli opiskelijalla, asiakkaalla tai henkilöstön jäsenellä todetaan tartunta, maskia käyttäneitä ei lähtökohtaisesti katsota altistuneiksi.

Ekamin henkilöstöä koskeva maskisuositus on annettu 29.10.2020.

Lataa Koronavilkku-sovellus

Kaikkia ekamilaisia kehoitetaan lataamaan Koronavilkku-sovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät klikkaamalla alla olevaa banneria.

Kuva: Lataa Koronavilkku-sovellus THL:n sivuilta.

Sairastuminen

Mikäli sinulla on flunssan oireita tai epäilys koronavirustartunnasta, älä tule oppilaitoksen tiloihin. Hakeudu koronavirustestiin terveydenhuollon ohjeiden mukaisesti (kts. korona.kymsote.fi).

Poissaolosta ja poissaolojakson etäopinnoista on sovittava opettajan kanssa. Muutoin poissaolo katsotaan luvattomaksi. Karanteenijaksolla opinnot toteutetaan etäopintoina.

Matkustaminen

Ekamin kampuksille tai toimitiloihin ei saa tulla, mikäli on palannut matkalta matkustusrajoitusmaasta. Lisätietoja löydät THL:n verkkosivuilta.

Ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus toteutetaan 1.8.2020 alkaen lähtökohtaisesti lähiopetuksena oppilaitoksessa ja työpaikoilla. Koulutusta järjestetään erilaisissa oppimisympäristöissä ja erilaisin opetusjärjestelyin. Työpajatoimintaa ja etsivää nuorisotyötä järjestetään pääsääntöisesti lähivalmennuksena oppimisympäristöissä.​

Ammatillista koulutusta ja näyttöjä järjestetään ammatillisen koulutuksen lainsäädännön mukaisesti. Koulutuksen järjestämisessä otetaan huomioon koronaepidemiaa koskevat ohjeet ja suositukset.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisessä varmistetaan väljyys- ja hygieniaohjeiden toteutuminen mm. monimuoto-opetuksella, opetuksen ja ruokailun porrastuksilla, kulkureittien suunnittelulla. Opetus toteutetaan hybridimallilla jossa oppimista tapahtuu niin oppimisympäristöissä, etänä verkossa sekä työelämässä. Koulutusalat ovat laatineet toteutussuunnitelmat hybridimallia soveltaen syksyn ajalle. Pidämme yllä valmiutta siirtyä opetuksen poikkeusjärjestelyihin.

Kysymyksiä?

Ota yhteyttä ensisijaisesti aina omaan opettajaasi tai koulutusalan tiimipäällikköön.

Kaikki Ekamin ulkoiset koronatiedotteet

Hyödyllisiä linkkejä

​​​Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Koronavirustilanne, tarttuminen ja suojautuminen, oireet ja hoito ym. 
Ajankohtaista koronaviruksesta

Ohjeita selkosuomeksi ja eri kielillä

Koronavirus selkokielellä

Koronatietoa eri kielillä

Kotouttaminen.fi

Monikieliset materiaalit koronaviruksesta

Opetushallitus
Ammatillisen koulutuksen järjestäminen 1.7.2020 alkaen

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Koronaepidemiatoimet ja varautuminen toimialalla

Koronaviruksesta usein kysyttyä​​​​​​​​​​​​​​

Jaa

***