"Yllätyin siitä, että täällä pääsee tekemään näin paljon"

Ekamin opetusleipomossa käy kuhina. Monitoimikoneet hurisevat ja valkoisiin ammattiasuihin pukeutuneet opiskelijat puuhailevat tottuneesti tehtäviensä äärellä. Opettaja Sonja Laurila pakkaa viimeisiä kuivakakkuja niistä viidestäkymmenestä kakusta, joita opiskelijat valmistivat tilauksesta asiakkaalle.

- Teemme leipomotuotteita myyntiin Kotekon myymälä-kahvilaan joka päivä. Näiden lisäksi teemme paljon tilaustöitä, Laurila kertoo.

Päivittäisten tehtävien ohella kaksi leipuri-kondiittoriopiskelijaa valmistautuu parhaillaan Taitaja-kisojen semifinaaleihin.

- Kisoihin on harjoiteltu viime aikoina joka päivä. Harjoittelu on ollut kivaa. Olen saanut opettajalta paljon vinkkejä ja ohjeita, toista vuotta alalla opiskeleva Salla Kurki kertoo.

Valmentautuminen kisoihin on tapahtunut opintojen ja työnteon sisällä. Rautaisen ammattitaidon lisäksi kisaajilta vaaditaan myös ongelmanratkaisukykyä, rauhallisuutta ja keskittymiskykyä. Tuomarit seuraavat kisasuoritusta tarkasti. Semifinaalien parhaat pääsevät toukokuussa kisattavaan Taitaja-finaaliin Tampereelle.

"Olen tykännyt tosi paljon"

Kurki kiinnostui leipuri-kondiittorin opinnoista käytyään tutustumassa Ekamiin peruskoulussa.

- Olen tykännyt tosi paljon! Täällä saa hyvää opetusta ja kaikki tulevat ryhmässä hyvin toimeen. Yllätyin siitä, että täällä pääsee tekemään näin paljon, Kurki kertoo kokemuksistaan.

Opintojen jälkeen Kurki toivoo pääsevänsä töihin ja myöhemmin ehkä myös jatko-opintoihin. Erityisesti Kurki pitää konditoriatuotteiden valmistamisesta. Kurki on pitänyt myös siitä, että päivät ovat vaihtelevia ja osaamista voi kartuttaa oman mielenkiinnon kohteiden mukaan.

- Jos leipominen yhtään kiinnostaa, kannattaa tulla opiskelemaan tänne. Täällä kiinnostus tätä alaa kohtaan vaan kasvaa, Kurki kannustaa.

Kuvassa Salla Kurki, leipuri-kondiittoriopiskelija

Jaa

***