Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot | Ekami

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Ammattitutkinto

Ammattitutkinnossa osoitat työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattiosaamista, joka on perustutkintoa syvempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin.

Voit hakea opiskelemaan ammattitutkintoa, jos sinulla on alan peruskoulutuksen jälkeen alan työkokemusta vähintään kolme vuotta tai työkokemuksen kautta hankittu alan tarvittava osaaminen.

Ammattitutkinnon voit suorittaa näyttötutkintona tai oppisopimuksessa.

Ammattitutkinto mahdollistaa työskentelyn tietyn alan ammattityöntekijän tehtävissä. Tutkinnot antavat kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakouluopintoon johtaviin opintoihin.

Erikoisammattitutkinto

Erikoisammattitutkinnossa osoitetaan työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattiosaamista, joka on syvällistä ammatin hallintaa tai monialaista osaamista.

Voit hakea erikoisammattitutkintokoulutukseen, jos sinulla on alan peruskoulutuksen jälkeen alan työkokemusta vähintään viisi vuotta tai alan työkokemuksen kautta kertynyt tarvittava osaaminen.

Erikoisammattitutkinnon voit suorittaa näyttötutkintona tai oppisopimuksessa.

Erikoisammattitutkinnon suorittamisen jälkeen voit toimia alan vaativimmissa tehtävissä. Tutkinnon jälkeen voit päivittää osaamistasi täydennyskoulutusten avulla tai hakea jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Jaa