Taitaja-kilpailu | Ekami

Taitaja-kilpailu

Taitaja-kilpailu on Suomen merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa ratkotaan yli 40 ammattitaitolajin suomenmestaruudet. Kilpailu on tarkoitettu kisavuonna 21 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille ammatillisessa koulutuksessa oleville nuorille. Vuosittain järjestettävä Taitaja-kilpailu koostuu lajikohtaisista semifinaaleista ja finaalista. Finaalissa kilpailee 400 oman alansa osaajaa Ekami osallistuu vuosittain Taitaja-kilpailutoimintaan lähettämällä niin kilpailijoita kuin tuomareita eri lajeihin.

Taitaja-kisojen finaaliin edetään valtakunnallisten semifinaalien kautta. Taitaja-kilpailuissa parhaiten menestyneet voivat päästä osallistumaan kansainvälisiin EuroSkills- ja WorldSkills-ammattitaitokilpailuihin. Kansainvälisiin kilpailuihin osallistutaan usein vasta valmistumisen jälkeen.

Opintojesi aikana ammattitaitokilpailutoiminnasta ja siihen osallistumisen mahdollisuuksista tiedotetaan opiskelijoille. Voit kysyä myös suoraan omalta opettajaltasi mahdollisuuksista valmentautua kilpailuihin. Taitaja-kilpailuihin valmentautuminen tapahtuu opintojen yhteydessä ja/tai erillisessä valmennuksessa.

Jaa