TYHY-toiminta Rannikkopajoilla

TYKY-toiminnan (työkykyä ylläpitävä toiminta) rinnalla on viime vuosina yleistynyt termi TYHY-toiminta, eli työhyvinvointia edistävä toiminta. Siinä missä TYKY-toiminta saatetaan mieltää vain kerran tai kaksi vuodessa järjestettäväksi TYKY-päiväksi, TYHY-toiminta on läsnä joka päivä arkisissa kohtaamisissa.

TYHY-toiminta koostuu

  • erilaisista liikuntamuodoista ja lajikokeiluista sekä
  • tietoiskuista ravintoon, ergonomiaan ja liikkumiseen liittyen

Toimintaa suunnitellaan valmentautujien toiveiden pohjalta. Pääpaino on yhteisellä tekemisellä, osallistumisella, kokeilemisella ja hauskan pidolla! Liikunnassa hyödynnetään myös digitaalisia laitteita. Rannikkopajoille on hankittu polkupyöriä, joilla asiakkaita ja henkilökuntaa kannustetaan hyötyliikuntaan sekä taukoliikuntavälineitä, kuten foamrollereita ja keppejä keppijumppaa varten.

Osallistu toiminnan suunnitteluun

Työpajoilla toimiva työpajaneuvosto tarjoaa mahdollisuuden osallistua työympäristön ja toiminnan suunnitteluun. Osallistuminen ja mahdollisuus vaikuttaa asioihin lisäävät työhyvinvointia. Työhyvinvoinnin edistämiseksi työpajoilla kiinnitetään huomiota työilmapiiriin, työympäristöön, turvallisuuteen sekä töiden järjestelyyn niin, että jokaiselle tarjotaan hänen taitojaan vastaavia työtehtäviä. Yksilö- ja työvalmentajat ovat arjessa läsnä ja tavoitettavissa, ja kuuntelevat sekä auttavat tarvittaessa.

Jaa

***