Ekamille menestystä ammattitaidon SM-kilpailuista | Ekami

Ekamille menestystä ammattitaidon SM-kilpailuista

Pe 19.05.2017 11:15

Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston opiskelija Aki Kaario sijoittui kolmanneksi Taitaja-kisojen finaalissa Helsingissä. Kaario opiskelee tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa Kotekon kampuksella toista vuotta.

Elektroniikka-alan finaalissa kisasi kahdeksan opiskelijaa eri oppilaitoksista. Tehtävänä oli rakentaa multikopterin ohjausyksikkö. Kaario keräsi 78,50 pistesaaliin, kun maksimipistemäärä oli 100. Voittajaksi selviytyi Joonatan Kivelä Oulun seudun ammattiopistosta 97,50:llä pisteellä.

Finaalisuoritus kesti kolme päivää. ”Ensimmäinen päivä oli todella rankka ja olin vähän alamaissa, koska suoritukseni ei ollut kauhean hyvä,” Kaario kertoo. Kaarion valmentajana toiminut lehtori Ismo Suomalainen totesi, että ensimmäinen kisapäivä todella erotteli jyvät akanoista. Ankaraa keskittymistä vaatinut päivä venyi 12-tuntiseksi. ”Toinen päivä sujui jo paremmin ja siitä se sitten lähti rullaamaan,” Kaario summaa. Pronssimitali kaulassa oli hyvä lähteä kotimatkalle. Kaario huokaisee, että ”olo on nyt tosi vapautunut.”

Taitaja-kilpailujen finaali käytiin Helsingissä 15. - 18.5. Messukeskus muuttui ammatillisen koulutuksen juhlaksi, kun yli 500 tulevaisuuden huippuosaajaa 50:ltä eri ammattialalta kisailivat paremmuudesta. Taitaja-kisat järjestetään vuosittain.

Lämpimät onnittelut Akille ja koko valmennustiimille kaikkien ekamilaisten puolesta!

Aki keskittyi kisatehtävään keskiviikkona 17.5.

Jaa