Ekamin digiloikkapäivä 31.8.2016 klo 9 - 15

To 25.08.2016 08:15

Ekami järjestää henkilöstön digiloikkapäivän 31.8.2016 klo 9–15 sekä Kotekon että Haminan kampuksilla.

Digiloikkapäivän tavoitteena on lisätä henkilöstön tietoisuutta digitaalisuuden mahdollisuuksista ja innostaa kokeilemaan uutta sekä jakamaan omaa osaamistaan. Ammatillisen koulutuksen reformi haastaa pohtimaan, miten opetus pitäisi järjestää, miten osaamisperusteisuus otetaan käyttöön ja mitä ovat niin opiskelijan kuin opettajankin roolit tässä murroksessa.

Koulutusta ei mullista digitalisaatio, vaan ihmiset

Digitalisaatio on asia, joka kannattaa nähdä mahdollisuutena kehittää ja itse kehittyä. Juuri tästä on kyse digiloikassakin: että opettaja tarttuu opiskelijoiden kanssa uusiin haasteisiin ja on valmis kokeilemaan uusia juttuja. Edellytämme myös opiskelijoilta uuden asian oppimista, asennetta, uskallusta ja innostusta. 

Päivän aikana nähdään, kuullaan ja koetaan läpileikkaus kaikesta siitä, miten digitalisaatiota Ekamissa jo hyödynnetään. Aamupäivän aikana kerrotaan Ekamissa toteutettujen digihankkeiden aikaansaannoksista ja siitä, kuinka digitaalisuutta voidaan hyödyntää oppimisessa ja osaamisperusteisuudessa sekä tutustutaan erilaisiin opetuksen näkökulmasta hyviin mobiilisovelluksiin.

Aamupäivän ohjelmassa on webinaari, jota on mahdollisuus seurata verkossa sekä erilaisia standeja Kotekon ja Haminan kampuksilla. Standeilla opettajat kertovat siitä, miten he ovat itse hyödyntäneet digitaalisuuden mahdollisuuksia työssään. Iltapäivällä pidetään workshoppeja, joissa  opettajat pääsevät kokeilemaan digimahdollisuuksia.

Ensimmäisen vuoden opiskelijat niin Kotkassa kuin Haminassakin tutustuvat nuorten palveluihin QR-koodisuunnistuksen  muodossa. Tämä toteutetaan yhteistyössä monien eri yhteistyökumppaneiden kanssa.  Mukana ovat kuntien nuorisotoimet, seurakunnat, viranomaiset sekä kolmannen sektorin toimijoita. Toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat opiskelevat tämän päivän etänä ja itsenäisesti.

Lisätietoja:
Hilkka Huisko hilkka.huisko@ekami.fi +358 40 755 5056
Henna Ström-Kallio henna.strom-kallio@ekami.fi +358 50 581 7341
Helena Sorsa helena.sorsa@ekami.fi +358 50 581 7336

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (Ekami) on Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymän oppilaitos, joka järjestää toisen asteen ammatillista koulutusta. Ekamissa opiskelee vuosittain n. 7000 opiskelijaa nuorten ammatillisessa peruskoulutuksessa, aikuiskoulutuksessa ja oppisopimuskoulutuksessa. Nuorten työpajat järjestävät nuorten työpajatoimintaa ja etsivää nuorisotyötä. Henkilöstöä on n. 400. Ekamilla on neljä kampusta: Koteko, Katariina, Malminki ja Hamina.

www.ekami.fi

Jaa