Peruskoulusta ammattiin oppisopimuksella | Ekami

Peruskoulusta ammattiin oppisopimuksella

Pe 17.06.2016 08:15

 

Voiko nuori opiskella oppisopimuksella? Kyllä voi. Konsta Turkia valmistuu oppisopimuksella talonrakentajaksi perjantaina Haminassa. Hän on aloittanut opinnot Oy Rakennuspartiossa muutama päivä peruskoulun päättymisen jälkeen. Oppiminen on tapahtunut ensisijaisesti käytännön töitä tekemällä. Työtehtäviä on suunniteltu rakennusalan perustutkinnon tavoitteiden mukaisesti. Perustyöt, runkovaiheen työt, sisävalmistusvaiheen työt, ulkoverhous- ja kattotyöt, muottityöt ja korjausrakentaminen ovat tulleet kolmen vuoden pestiin aikana tutuiksi.

 

- Kiva juttu on se, että oppisopimuksella pääsee tekemään kunnolla töitä. Ainakin minulle tämä on ollut hyvä vaihtoehto, kertoo Konsta Turkia. -Järjestelmällisyyttä koulun ja työn yhdistäminen vaatii mutta kaikki on sujunut oikein hyvin, hän jatkaa. Oppisopimuksen päätyttyä työ jatkuu samassa yrityksessä.

 

Oppisopimukseen sisältyy työssä tapahtuvan oppimisen lisäksi tietopuolisia opintoja. Osaaminen näytetään tutkintotilaisuuksissa, joissa arvioijina toimivat oppilaitoksen ja työelämän edustajat. Ekamin rakennusalan koulutustarjonnasta on poimittu parhaiten opiskelijan tarpeita palvelevat opinnot. Työpaikalla opiskelijalle on nimetty työpaikkakouluttaja, jonka tehtävänä on ohjata oppimista arjen työtilanteissa. Opiskelijan oma innostus ja motivaatio ovat tärkeitä, samoin työyhteisön kannustus.

 

Suomessa oppisopimus on perinteisesti painottunut aikuiskoulutukseen. Nuorten osalta eri tahot ovat kantaneet huolta omatoimisuutta ja vastuullisuutta vaativan koulutusmuodon soveltuvuudesta peruskoulunsa päättäville. Opetus- ja kulttuuriministeriö onkin panostanut viime vuosina paljon juuri nuorten oppisopimuksen kehittämiseen.

 

Tutkinnon suorittamisen kunniaksi työpaikalla tarjotaan kakkukahvit 17.6.2016 klo 9.

 

Lisätietoja:

 

Valmistuva opiskelija Konsta Turkia puh. 0400 2828 94

Työnantajan edustaja, Oy Rakennuspartio, Tom Klami puh. 0400 757 939

Oppisopimuspäällikkö, Ekami, Pirjo Ranta puh. 040 526 5683

 

 

 

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (Ekami) on Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymän oppilaitos, joka järjestää toisen asteen ammatillista koulutusta. Ekamissa opiskelee vuosittain n. 7000 opiskelijaa nuorten ammatillisessa peruskoulutuksessa, aikuiskoulutuksessa ja oppisopimuskoulutuksessa. Nuorten työpajat järjestävät nuorten työpajatoimintaa ja etsivää nuorisotyötä. Henkilöstöä on n. 400. Ekamilla on neljä kampusta: Koteko, Katariina, Malminki ja Hamina.

 

Jaa