Siirry sisältöön
Haku

Uutiset

23.3.2023

Ammatillinen koulutus kiinnosti kevään 2023 yhteishaussa

Kevään 2023 toisen asteen koulutuksen yhteishaku päättyi tiistaina 21.3.2022 klo 15. Yhteishaku oli tarkoitettu perusopetuksen päättäville oppivelvollisille. Yhteishaussa haettiin kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin kuten ammatillisiin perustutkintoihin, lukiokoulutukseen, tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA) sekä vaativan erityisen tuen perusteella järjestettäviin tutkintoihin ja valmentaviin koulutuksiin. Valtakunnallisesti ammatilliseen koulutukseen haki ensisijaisena hakuvalintana 35 480 hakijaa eli noin 40 prosenttia kaikista hakijoista. Lukioihin haki tämän kevään haussa 35 180. (OPH(siirryt toiseen palveluun)).

Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa oli kevään 2023 yhteishaussa aloituspaikkoja yhteensä 557, josta 517 paikkaa oli kohdennettu ammatillisiin perustutkintoihin ja 40 paikkaa tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA). Ekamiin haki ensisijaisena hakutoiveena yhteensä 500 hakijaa. Hakijoista 464 haki ensisijaisesti ammatillisiin perustutkintoihin ja 36 hakijaa tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA). Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna niin ammatillisessa koulutuksessa kuin tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa. Etelä-Kymenlaaksossa ammatillisen koulutuksen suosio on edelleen lukiokoulutusta korkeampaa.

Ekamin yhteishaussa olleiden ammatillisten perustutkintojen vetovoimaluku oli tämän kevään yhteishaussa 0,9. Ekamin suosituimpia hakukohteita olivat sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, Hamina (65 hakijaa), sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Kotka (50 hakijaa), logistiikan perustutkinto, Kotka (49 hakijaa), talotekniikan perustutkinto, Kotka (45 hakijaa) sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Hamina (35 hakijaa). Aloituspaikkoihin nähden vähiten hakijoita oli seuraavissa tutkinnoissa: matkailualan perustutkinto, kotka (7 hakijaa), elintarvikealan perustutkinto, Kotka (7).

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan 15.6. Koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 29.6. Yhteishaussa vapaiksi jääneet paikat täytetään tarvittaessa jatkuvaa hakua hyödyntämällä. Ilman toisen asteen opiskelupaikkaa oleville oppivelvollisille on useita mahdollisuuksia hakeutua opintoihin yhteishaun jälkeenkin. 

Lisätietoja antaa

Sami Tikkanen
Kuntayhtymän johtaja, rehtori