Siirry sisältöön
Haku

Oppisopimus

Oppimista työpaikalla

Oppisopimus on käytännönläheinen ja joustava tapa hankkia ammatti tai syventää ammatillisia taitoja. Osaamista hankitaan pääosin työpaikalla käytännön työtehtävissä. Lisää oppia saa oppilaitoksen lähi- tai verkko-opetuspäivillä. Oppisopimuskoulutus on maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle.

Ammattitaitoa työelämässä

Oppisopimus soveltuu kaikille 15 vuotta täyttäneille, terveydeltään alalle soveltuville. Se voidaan solmia jo työssä olevalle tai oppisopimuksen alkaessa työt aloittavalle hakijalle. Myös virkamies ja yrittäjä itse voivat opiskella oppisopimuksella.

Työnantaja voi hyödyntää oppisopimusta kouluttamalla olemassa olevaa henkilöstöä tai rekrytoinneissa. Kausi- ja sesonkityöhön voi saada apua oppisopimuskoulutettavista.

Opiskelijan tueksi työpaikalta nimetään vastuullinen työpaikkaohjaaja. Työpaikkaohjaajille tarjoamme maksutonta työpaikkaohjaajakoulutusta. Työpaikkaohjaajakoulutuksen suorittaneena osaat ohjata opiskelijaa työympäristöissä ja työtehtävissä sekä antaa palautetta oppimisesta.

Tarjoamme laajan tarjonnan koulutuksia

Ammattitaitoa voi kartuttaa yli 164 ammatillisen tutkinnon ja lukemattomien tutkinnon osien opiskelun avulla.

Jos Ekamin tarjonnasta ei löydy sopivaa koulutusta, toteutamme oppisopimuksen yhteistyöverkoston kautta.


Hakeminen oppisopimuskoulutukseen

Voit hakeutua oppisopimuskoulutukseen kaikille koulutusaloillemme sekä yhteistyöoppilaitosten koulutuksiin jatkuvan haun kautta.

Jos opiskelet jo Ekamissa ja saisit tehtyä osan opinnoista oppisopimuksella, ota yhteys omaan opettajaasi tai Ekamin oppisopimusvastaavaan.


Ota meihin yhteyttä

Oppisopimus asiakaspalvelu

+358 50 576 5408