Siirry sisältöön
Haku

Oppisopimus

Oppimista työpaikalla

Oppisopimus on käytännönläheinen ja joustava tapa hankkia ammatti tai syventää ammatillisia taitoja. Osaamista hankitaan pääosin työpaikalla käytännön työtehtävissä. Lisää oppia saa oppilaitoksen lähi- tai verkko-opetuspäivillä. Oppisopimuskoulutus on maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle.

Ammattitaitoa työelämässä

Oppisopimus soveltuu kaikille 15 vuotta täyttäneille, terveydeltään alalle soveltuville. Se voidaan solmia jo työssä olevalle tai oppisopimuksen alkaessa työt aloittavalle hakijalle. Myös virkamies ja yrittäjä itse voivat opiskella oppisopimuksella.

Työnantaja voi hyödyntää oppisopimusta kouluttamalla olemassa olevaa henkilöstöä tai rekrytoinneissa. Kausi- ja sesonkityöhön voi saada apua oppisopimuskoulutettavista.

Opiskelijan tueksi työpaikalta nimetään vastuullinen työpaikkaohjaaja. Työpaikkaohjaajille tarjoamme maksutonta työpaikkaohjaajakoulutusta. Työpaikkaohjaajakoulutuksen suorittaneena osaat ohjata opiskelijaa työympäristöissä ja työtehtävissä sekä antaa palautetta oppimisesta.

Tarjoamme laajan tarjonnan koulutuksia

Ammattitaitoa voi kartuttaa yli 164 ammatillisen tutkinnon ja lukemattomien tutkinnon osien opiskelun avulla.

Jos Ekamin tarjonnasta ei löydy sopivaa koulutusta, toteutamme oppisopimuksen yhteistyöverkoston kautta. Osa koulutuksista on aikataulutettuja (katso Oppisopimuskoulutuksia yhteistyöoppilaitosten kanssa). Monia koulutuksia voit myös aloittaa joustavasti, oman ja työnantajan tarpeen mukaisesti.


Oppisopimus on vapautta. Opiskella voi silloin, kun itsellä on aikaa, vaikka lyhyempiäkin jaksoja.

Jane Salama, Yrittäjyyden ammattitutkinto oppisopimuksella

Lue tästä koko Janen tarina yrittäjyysopinnoista oppisopimuskoulutuksella sekä Olivia Mustikkaniemen oppisopimuskoulutuksesta kasvatusalalla.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)


Hakeminen oppisopimuskoulutukseen

Voit hakeutua oppisopimuskoulutukseen kaikille koulutusaloillemme sekä yhteistyöoppilaitosten koulutuksiin jatkuvan haun kautta. Usein voit aloittaa oppisopimuksen joustavasti läpi vuoden. Ryhmien aikataulutetut aloitukset löydät yläpuolen linkistä ”Oppisopimuskoulutuksia yhteistyöoppilaitosten kanssa”.

Jos opiskelet jo Ekamissa ja saisit tehtyä osan opinnoista oppisopimuksella, ota yhteys omaan opettajaasi tai Ekamin oppisopimusvastaavaan.


Ota meihin yhteyttä

Sari Pietiläinen

Asiakasvastaava

+358 40 526 5683

Mika Urpalainen

Asiakasvastaava

+358 44 554 4300

Mirva Holmsten

Palveluvastaava, yrityspalvelut

+358 44 032 5869