Työllisyyspalvelut
Työvoimakoulutukset
Työvoimakoulutus on työttömille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille suunnattua koulutusta. Työvoimakoulutuksessa suoritat perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai tutkinnon osan. Työvoimakoulutus voi myös olla jatko- ja täydennyskoulutusta.
Tutustu työvoimakoulutuksiimme ja hae!
Kartoitus- ja uravalmennusjakso Kipinä
Kipinä-jakso on tiivis, viikon pituinen kartoitus- ja uravalmennusjakso TE-palveluiden asiakkaille, joilla on tarve urasuunnittelulle, ohjaukselle tai osaamisen kehittämiselle.
Tavoitteena on löytää oikea koulutus tai palvelu yhteistyössä TE-asiantuntijan, opinto- ja uraohjaajan ja asiakkaan kanssa, jotta asiakas pääsee etenemään nopeasti kohti työllistymistä.
Kipinä-jaksolla asiakas saa tukea ja tietoa urasuunnitelmansa tarkentamiseen ja ohjausta työllistymistä edistävään koulutukseen.
Jakson sisältö ja toteutus
- Jakson sisältö suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaisesti.
- Jakso pitää sisällään sekä yksilö- että ryhmämuotoista ohjausta ja valmennusta.
- Kipinä-jaksot toteutuvat oppilaitoksen työviikkorytmin mukaisesti n. 40 kertaa vuodessa.
- Työskentely sijoittuu klo 8.30-15.30 välille ja tapahtuu pääosin Kotekon kampuksella.
- Jakson sisältöjä toteuttavat Ekamin opinto- ja uraohjauksen ammattilaiset.
- Kipinän asiakkaille tarjotaan kielitaidon kartoitusta, digiosaamisen kehittämistä sekä oppimisvalmiuksien kartoitusta muiden Ekamin asiantuntijoiden toimesta.
- Jakson aikana tehdään tiivistä yhteistyötä TE-asiantuntijoiden kanssa.
Ilmoittaudu Kipinä-jaksolle
Aika: 13.1.2025 – 17.1.2025
Hakuaika: 25.11.2024 – 8.1.2025
Lähiopetus, Kotekon kampus, Kotka
Aika: 20.1.2025 – 24.1.2025
Hakuaika: 1.12.2024 – 15.1.2025
Lähiopetus, Kotekon kampus, Kotka
Aika: 27.1.2025 – 31.1.2025
Hakuaika: 1.12.2024 – 22.1.2025
Lähiopetus, Kotekon kampus, Kotka
Kartoitus- ja uravalmennusjakso Kipinän yhteystiedot
Susanna Eerola, p. 040 485 8714
Kimmo Keskinen, p. 0400 581 862
Sähköposti: etunimi.sukunimi@ekami.fi
Rannikkopajat – Työtä, työkokemusta, tekemistä ja tukea
Rannikkopajojen eri yksiköissä voi työskennellä muun muassa kuntouttavassa työtoiminnassa, työkokeilussa ja tehdä samalla osaamistaan näkyväksi opinnollistamisen keinoin. Meille voi tulla ns. nonstoppina ja valmennusjakso kestää henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen noin 1-9 kuukautta. Työpajoille hakeutumisesta on sovittava TE-toimistossa tai monialaisessa työelämäpalvelussa oman työntekijän kanssa ja varsinainen hakeutuminen tapahtuu Rannikkopajojen sivujen(avautuu uuteen ikkunaan) kautta.
Meillä Rannikkopajoilla sinulla on mahdollisuus saada työkokemusta, mielekästä tekemistä sekä tukea tulevaisuuden suunnitteluusi ja arkeesi. Pääset mukaan toimivaan, aitoon työympäristöön monipuolisissa yksiköissä ja valmennuksissamme. Toteutamme nuorten työpajatoimintaa ammatillisissa yksiköissä sekä tarjoamme kaiken ikäisille työhönvalmennusta.