Siirry sisältöön
Haku

Opiskelija työelämään oppimaan

Ota opiskelija töihin!

Jokaiseen ammatilliseen tutkintoon kuuluu osana työelämässä oppimista.
Haluatko sinä olla mukana ohjaamassa ja kouluttamassa uusia Tekijöitä alalle?

Me Ekamissa olemme tukenasi opiskelijoiden ohjaamisessa ja tarjoamme monipuoliset Työpaikkaohjaaja-koulutukset, joista saa tukea mm. opiskelijan ohjaukseen ja näyttöjen arviointiin.

Ammatillisen opiskelijan rekrytointi yritykseesi saattaa olla panostus tulevaisuuteen. Opiskelijoiden työelämäjakso voidaan suorittaa julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin työpaikoilla sekä ulkomailla. Työnantaja nimeää opiskelijalle työpaikkaohjaajan. Hän on oman alansa kokenut ammattilainen, joka ohjaa opiskelijan työssäoppimisen etenemistä suunnitelmallisesti ja toimii yhdyshenkilönä oppilaitokseen.

Työelämässä oppimista toteutetaan oppisopimuksella tai koulutussopimuksella ja se on tavoitteellista ja ohjattua. Työelämässä oppiminen suunnitellaan yhteistyössä oppilaitoksen, opiskelijan ja työpaikan kesken.

Oppisopimus vai koulutussopimus?(siirryt toiseen palveluun)

Tutustu Ekamin Työelämässä oppimisen tietopakettiin.(siirryt toiseen palveluun)

Työnantajille työelämässä oppimispaikan tarjoaminen mahdollistaa uusien työntekijöiden joustavan rekrytoinnin. Työelämässä oppiminen antaa opiskelijalle kokemuksia alan työtehtävistä ja parantaa ammattiosaamista. Oppijalle se voi olla mahdollisuus löytää työpaikka koulutuksen päätyttyä.

Työntekijän sitoutuminen työpaikkaohjaajaksi on myös henkilöstön kehittämistä, sillä siinä sekä työntekijän että työyhteisön osaaminen karttuu. Työelämässä oppimisen ohjaus tarjoaa mahdollisuuden henkilöstön kehittämiseen ja sitä kautta yrityksen kilpailukyvyn vahvistamiseen.

Lisäksi yhteistyö oppilaitoksen kanssa antaa mahdollisuuden vaikuttaa alan opetussuunnitelman, opetuksen ja työelämässäoppimisjaksojen käytäntöihin.