Siirry sisältöön
Haku

Musiikki – Kymen Konservatorio

Musiikista ammatti Kymen Konservatoriossa!

Oletko soittamisen tai laulamisen harrastaja tai ehkä jopa ammattilaisen alku? Musiikki tarjoaa mahdollisuuden ilmaista itseäsi, kokeilla uusia ideoita ja tuoda esiin omaa luovuuttasi. Ekamin Kymen Konservatoriossa voit opiskella musiikkialaa ja valmistua muusikoksi musiikkialan perustutkinnosta. Tarjoamme musiikkialan toisen asteen koulutusta Kotkassa. Koulutuksessa saat ammatilliset perusvalmiudet rytmimusiikin alalle, valmiudet alan korkeakouluopintoihin ja yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Meillä voit opiskella yleisimpiä rytmimusiikin instrumentteja, kuten kitara, sähköbasso, rummut, piano, laulu ja tavanomaisimmat puhallininstrumentit. Koulutus sisältää lähi-, etä- ja verkko-opetusta sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opetus koostuu muun muassa esiintymisistä, studiotyöskentelystä ja ohjelmiston valmistamisesta. Yhtyetyöskentely on tärkeä osa opintoja – oman instrumenttisi itsenäinen ja tavoitteellinen harjoittelu on kaiken A & O. Nämä taidot voivat avata ovia monille eri urapoluille.

Kymen Konservatorion toimitilat sijaitsevat Kotkassa, Kotekon kampuksella. Opiskelijoille on tarjolla viihtyisä ja moderni oppimisympäristö musiikinopetukseen suunnitelluissa tiloissa. Tilat mahdollistavat myös kouluajan ulkopuolella tapahtuvan henkilökohtaisen harjoittelun ja yhtyemusisoinnin.

Työtehtäviäsi, kun valmistut

Monipuolinen osaaminen toimia rytmimusiikin kentällä muusikkona erilaisissa työympäristöissä. Saat meiltä kattavat opintovalmiudet myös jatkokouluttautumiseen.

Työpaikkojasi voivat olla

  • freelance-muusikko
  • sooloartisti
  • musiikkipalveluja tuottavat yritykset ja yhteisöt

TOP 3 edellytykset alalle

> laaja-alainen osaaminen
> yrittäjyysasenne
> vuorovaikutustaidot

Koulutuksemme musiikkialalla Kymen Konservatoriossa

Muusikon perustutkinto on jatkuvassa haussa eli voit hakea meille ympäri vuoden. Perustutkinto on myös vuosittain yhteishaussa.

Musiikkialan perustutkintokoulutuksessa saat laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet monipuolisessa ja haastavassa rytmimusiikin kentässä sekä jatko-opintovalmiudet rytmimusiikin korkeakouluopintoihin.

Suoritat opintoja lähiopetuksessa, erilaisissa työympäristöissä ja verkko-opintoina. Kyky itsenäiseen harjoitteluun sekä ryhmätyötaidot muodostavat keskeisen osan opiskelua. Henkilökohtainen ja pienryhmissä tapahtuva lähiopetus mahdollistaa yksilöllisen ohjauksen sekä tiiviin yhteistyöhengen opettajien ja opiskelijoiden välille. Opiskelu lähiopetuksessa on päiväopiskelua lukujärjestyksen mukaisesti klo 8.30–16.15.

Monipuolinen työpaikalla tapahtuva oppiminen luo sinulle hyvät mahdollisuudet työelämäkontakteihin ja ammatillisiin työympäristöihin tutustumiseen. Työpaikalla tapahtuva oppiminen koostuu tavanomaisista rytmimusiikkialalla toimivan muusikon työtehtävistä kuten erilaiset esiintymiset, studiotyöskentely ja ohjelmiston valmistaminen. Työssäoppimista on osin ilta- ja yötyönä, myös viikonloppuisin.

Hakukelpoisuus musiikkialan opintoihin on peruskoulun oppimäärän suorittaminen ennen opintojen aloittamista ja pääsyvaatimuksena hyvä harrastajamuusikon soitto- tai laulutaito sekä valmiudet rytmimusiikin alalle. Sinulta edellytetään kykyä itsenäiseen, tavoitteelliseen työskentelyyn ja ryhmätyöskentelytaitoja. Emme edellytä aikaisempia tavoitteellisia musiikkiopintoja.

Opiskelijavalinta suoritetaan pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella.

Hakeutuminen tehdään suoraan oppilaitokseen. Tee ennakkotehtävät ja liitä ne sekä aiempien opintojen todistuskopiot hakulomakkeelle. Ennakkotehtävä on karsiva.

Hakulomakkeen ja ennakkotehtävien perusteella saat kutsun Kymen Konservatoriossa pidettävään pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen. Pääsy- ja soveltuvuuskoe käsittää instrumenttikokeen, säveltapailun ja musiikinteorian tasokokeen sekä haastattelun. Tarkat tiedot pääsy- ja soveltuvuuskokeesta toimitetaan kutsun yhteydessä.

Yksilöllinen opiskelupolku tarjoaa joustavan opiskelumahdollisuuden työssä jo toimiville tai puoliammattilaisille muusikoille. Vaihtoehtona on suorittaa koko tutkinto tai yksittäisiä tutkinnon osia. Voit hakea opintoihin ympäri vuoden, opiskelujen aloitusajankohta määrittyy hakija- ja tilannekohtaisesti.

Hakeutuminen tehdään suoraan oppilaitokseen. Tee ennakkotehtävät ja liitä ne sekä aiempien opintojen todistuskopiot hakulomakkeelle. Ennakkotehtävä on karsiva.

Hakulomakkeen ja ennakkotehtävien perusteella saat kutsun Kymen Konservatoriossa pidettävään pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen. Pääsy- ja soveltuvuuskoe käsittää instrumenttikokeen, säveltapailun ja musiikinteorian tasokokeen sekä haastattelun. Tarkat tiedot pääsy- ja soveltuvuuskokeesta toimitetaan kutsun yhteydessä.

Seuraa Kymen Konservatoriota sosiaalisessa mediassa:

Liity musiikkialan alumniksi

Alumnitoiminta on maksutonta ja päätät itse, mihin haluat osallistua. Liittymällä alumniksi tallennamme tietosi Ekamin alumnirekisteriin.

Kysy lisää musiikkialasta

Jari Puheloinen

Tiimipäällikkö

+358 44 753 1632

Instrumenttikohtaiset opettajat

Meeri Mela

Laulu

Wiljami Salminen

Kitara

Janne Vilonen

Piano ja kosketinsoittimet

Juha Räsänen

Rummut

Marko Kuusela

Sähköbasso