Siirry sisältöön
Haku

Tekstiili ja muoti

Tekstiili- ja muotialalla tarvitaan monipuolisia osaajia

Kankaiden ja erilaisten materiaalien tunteminen sekä kestävä kehitys ovat tulevaisuudessa tärkeässä asemassa muotialalla.  Tekstiilien lajittelu, uusiokäyttö ja kierrätys luovat uusia työympäristöjä alalle. Trendien ymmärtäminen ja asiakaskokemukset antavat valmiudet työskennellä vaate- ja sisustusliikkeiden asiakaspalvelussa sekä sisällön tuottamisessa sosiaaliseen mediaan. 

Meillä voit suunnata osaamista mielenkiinnon mukaan vaatteiden kaavoittamiseen ja valmistukseen mittatilaus ja -piensarjatyönä tai sisustustekstiilien valmistamiseen.  Erikoismateriaalien ja tekniikoiden hallinta mm. neule, nahka, huovutus, makramee ja värjäys tuovat lisäosaamista esimerkiksi kädentaitojen ohjaamiseen. 

Koulutus antaa hyvät valmiudet hakeutua jatko-opintoihin taide- ja kulttuurialan korkeakouluihin. 


Työtehtäviäsi, kun valmistut

Työtehtäviä ovat esimerkiksi asiakaspalvelu, vaatteiden ja sisustustekstiilien valmistus, korjaus ja muodistaminen sekä suunnittelu.

Työpaikkojasi voivat olla

 • muodin ja sisustusalan työpaikat
 • vaatevuokraamot
 • ompelimot
 • oma yritys

TOP 3 edellytykset alalle

> kädentaidot
> pitkäjänteisyys
> luovuus

Koulutuksemme tekstiili- ja muotialalla

Perustutkinto, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat ovat jatkuvassa haussa eli voit hakea meille milloin vain. Voit myös opiskella oppisopimuksella, jolloin opiskelu perustuu työsuhteeseen. Jos olet kiinnostunut tutkinnon osan suorittamisesta tai räätälöidystä koulutuksesta, niin ota meihin yhteyttä.

HUOM!  Perustutkintoon ei voi hakea yhteishaussa.

Suunnittelet, kaavoitat ja valmistat vaatteita. Hallitset väriopin ja erilaiset materiaalit. Osaat myös värjäystä, kankaankuviointia ja erilaisia käsityötekniikoita. Löydät kiinnostavia, uusia ratkaisuja vanhan korjaamiseen ja stailaukseen. Yhteistyö liiketoiminnan alan kanssa antaa eväät muodin myynnin osaamiseen ja yrittäjyyteen. 

Ainutlaatuinen koulutus, jossa opit koneneulonnan ammattilaiseksi. Jatkossa voit toimia ammattilaisena tekstiili- ja muotialan yrityksissä, yrittäjänä tai hankkia lisätuloja harrastustoiminnastasi. 

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus voi olla päätoimista tai sivutoimista opiskelua, opiskelua työn ohessa tai yrittäjänä.

 • Tutkinto sopii työn ohessa suoritettavaksi
 • Voit suorittaa opinnot oppisopimuksella
 • Tutkinnon suoritettua mahdollisuudet yrittäjyyteen
 • Oma neulekone helpottaa etäopintoja

Ammatillinen tutkinto koostuu tutkinnon osista. Tutkinnon osa muodostaa selkeän itsenäisen tehtäväkokonaisuuden. Voit tulla suorittamaan tutkinnosta yhden tai useamman osan, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi. 

Tarjoamamme tutkinnon osat:

 • Viimeistys ja värjäys
 • Erikoismateriaalien ja -tekniikoiden käyttäminen
 • Tekstiili- ja muotialan verkkokaupassa toimiminen
 • Neuletuotteiden valmistaminen

Seuraa Tekstiiliä ja muotia sosiaalisessa mediassa:

Tervetuloa tutustumaan tekstiili- ja muotialaan

Valitse sopiva tutustumispäivä ja ilmoittaudu mukaan! Tutustuminen sopii sekä yläkoululaisille että aikuisille alasta kiinnostuneille. 

Tutustumispäivän aikana pääset tutustumaan tekstiili- ja muotialan työtiloihin ja työvälineisiin sekä seuraamaan oppitunteja esim. kaavoituksesta tai värjäyksestä. Päivän aikana on mahdollista valmistaa esim. pieni kassi.

Kerromme millaiset taidot ovat hyödyksi tällä alalla. Lisäksi saat lyhyen infon tämän alan jatkokoulutus- ja työmahdollisuuksista. Tutustumispäivään tulee ilmoittautua viimeistään kahta viikkoa ennen tapahtumaa. 

Tutustumispäivät:

1.  Maanantaina 6.11.2023  klo 10.00-14.00
2.  Maanantaina 20.11.2023 klo 10.00-14.00
3.  Maanantaina  4.12.2023 klo 10.00-14.00
4.  Maanantaina 22.1.2024 klo 10.00-14.00

Ilmoittaudu tekstiili- ja muotialan tutustumispäivään tästä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Kysy tekstiili- ja muotialasta

Katja Andrejev

Tiimipäällikkö

+358 40 549 8364