Siirry sisältöön
Haku

Opinto-ohjaajille ja huoltajille

Tärkeää infoa hakemiseen liittyen

Tällä sivulla julkaisemme ajankohtaisia tapahtumia, tilaisuuksia ja muuta tietoa hakeutumiseen liittyen.


Tekijän Opas nyt saatavilla!

Oppaasta löydät tärkeimmät asiat koulutukseen hakeutumisen kannalta. Tarkemmat koulutusaloja koskevat tiedot löydät www-sivuiltamme. Voit ladata oppaan itsellesi, tulostaa sen tai jakaa sitä eteenpäin. Hyviä lukuhetkiä Tekijän oppaan parissa!


Koulutusalojen tutustumistilaisuudet

Valitse sopiva tutustumispäivä ja ilmoittaudu mukaan! Tutustuminen sopii sekä yläkoululaisille että aikuisille alasta kiinnostuneille. 

Tutustumispäivän aikana pääset tutustumaan tekstiili- ja muotialan työtiloihin ja työvälineisiin sekä seuraamaan oppitunteja esim. kaavoituksesta tai värjäyksestä. Päivän aikana on mahdollista valmistaa esim. pieni kassi.

Kerromme millaiset taidot ovat hyödyksi tällä alalla. Lisäksi saat lyhyen infon tämän alan jatkokoulutus- ja työmahdollisuuksista. Tutustumispäivään tulee ilmoittautua viimeistään kahta viikkoa ennen tapahtumaa. 

Tutustumispäivät:
11.3.2024 klo 12–14.30
15.4.2024 klo 12–14.30

Ilmoittaudu tekstiili- ja muotialan tutustumispäivään tästä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Muita tutustumistilaisuuksia

Tilaisuus järjestetään teamsilla keskiviikkona 22.11.2023 alkaen klo 17.30

Erityisen tuen infoillassa saat tietoa opiskelusta Spesiassa ja Ekamissa sekä erityisen tuen mahdollisuuksista. Tilaisuus on tarkoitettu hakijoille, huoltajille ja opetus- ja ohjaushenkilöstölle eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista. Tilaisuus nauhoitetaan.

Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Kysymyksiä voi lähettää jo etukäteen ja tilaisuuden puheenvuoroissa huomioimme niitä. Kysymyksiä voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: simo.paananen@ekami.fi.

OHJELMA

  • Tervetuloa
  • Spesia ja Ekami esittäytyvät
  • Spesian ja Ekamin erityinen tuki
  • Keskustelua

Katso tästä tilaisuuden tallenne.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Sinä, joka olet kiinnostunut ammatillisesta ja lukiokoulutuksesta, niin nyt sinulla on tilaisuus osallistua infoon ammattilukio-opinnoista.  Tilaisuus järjestetään TEAMSin kautta torstaina 23.11.2023 alkaen klo 17.00.   

Ammattilukiossa voit opiskella lukio-opintoja ammatillisten opintojen rinnalla ja hankkia lisää osaamista ja valmiuksia työelämään ja jatko-opintoihin. Ekamissa järjestämme lukio-opinnot yhteistyössä Haminan lukion sekä Kotkan aikuislukion kanssa.  

Jos olet kiinnostunut yhdistelmäopinnoista, niin tule kuuntelemaan lisää. Tilaisuudessa kertomassa opiskelusta lukiossa on Haminan lukion opinto-ohjaaja Anni Sarell sekä Kotkan aikuislukion opinto-ohjaaja Janne Keskinen sekä mahdollisesti muutama ammattilukiolainen.  Tilaisuus nauhoitetaan.  

Lämpimästi tervetuloa! 

Katso tästä tilaisuuden tallenne.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Sinä, joka olet kiinnostunut ammatillisesta koulutuksesta ja sinulla on kiikarissa jatko-opinnot tai olet muuten kiinnostunut tulemaan kuulolle jatkomahdollisuudesta ammatillisen koulutuksen jälkeen, niin nyt sinulla on tilaisuus osallistua Väyläopinnot ammattiin opiskeleville-infoon.  Tilaisuus järjestetään TEAMSin kautta torstaina 23.11.2023 alkaen klo 18.00.   

XAMKissa voit opiskella amk-opintoja ammatillisten opintojen rinnalla ja hankkia lisää osaamista ja valmiuksia jatko-opintoihin. Ekamissa järjestämme väyläopinnot XAMKin kanssa.  

Jos sinulla heräsi kiinnostus väyläopintoihin, niin tule kuuntelemaan lisää. Tilaisuudessa väyläopinnoista on kertomassa XAMKin koulutuskoordinaattori Päivi Kitunen sekä mahdollisesti muutama väyläopiskelija.   

Lämpimästi tervetuloa!      

Katso tilaisuuden tallenne tästä.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)