Siirry sisältöön
Haku

Jakeluautonkuljettajan koulutus

Kiinnostaako sinua jakeluautonkuljettajan tehtävät?

Koulutuksen kuvaus

Koulutus on tarkoitettu 21 vuotta täyttäneille, kuljetusalan työtehtäviin haluaville hakijoille.
Koulutuksen suorittaminen edellyttää sellaista riittävää suomen kielen taitoa, että koulutuksen suorittaminen ja kuljetusalan viranomaiskokeiden läpäiseminen on mahdollista. Kielitaitotasoa arvioidaan myös mahdollisessa haastattelutilanteessa.

Hakijalta edellytetään kiinnostusta alan työtehtäviin, voimassa olevaa B-luokan ajo-oikeutta (muu kuin lyhytaikainen), ei vakavia liikennerikkomuksia sekä C-luokan edellyttämiä terveysvaatimuksia ja alan vaatimaa terveyttä. Todistus terveydentilasta esitettävä koulutuksen alkaessa.

Koulutus alkaa: 9.1.2024
Hakuaika päättyy: 19.11.2023
Koulutuksen numero: 715995

Sisältö ja toteutus

Trafin (alle 2 kk vanha) ajokorttiote tulee olla mukana haastattelutilaisuudessa. Vakavia liikennerikkomuksia ei sallita viimeisen viiden vuoden aikana. Opiskelijalle tulee maksettavaksi viranomaismaksuja sekä alalla tarvittavat lupa- ja korttimaksut n. 400 €.

AJANKOHTA
Koulutusaika 9.1.-30.8.2024
Haastattelupäivä kutsutuille 4.12.2023.
Mikäli koulutuksessa on loma-aika, sekin päivittyy myöhemmin.

SISÄLTÖ JA TOTEUTUS
Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa B-ajoluvan omaavista C-ajoluvan omaavia, joilla on perustason ammattipätevyys. Koulutuksen jälkeen opiskelija kykenee turvallisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti ajamaan C-luokan ajoneuvoa sekä hallitsee ajoneuvon kuormauksen sekä kuorman purkamisen. Tavoitteena on myös, että opiskelijalla pystyy suoriutumaan alan erilaisten kuormankäsittelylaitteiden käyttäjänä.

Koulutukseen sisältö muodostuu logistiikan perustutkinnon (kuljetuspalveluiden osaamisala) osista. Opiskelija suorittaa koulutuksen aikana kuljetusalan perustason ammattipätevyyden (tavaraliikenne) 140 h.

Koulutus toteutetaan Ekamin Katariinan (Kotka) ja Malmingin (Karhula) kampuksilla. Koulutukseen sisältyy teoria- ja käytännön opetusta sekä e-oppimisympäristöt. Oppimisympäristöinä toimivat oppilaitoksen ja alan yritysten tilat sekä simulaatio ympäristö.

Ota yhteyttä

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI
Antti Harju, puh. +358 44 765 7917
antti.m.harju@ekami.fi.