Siirry sisältöön
Haku

Jakeluautonkuljettajan koulutus

Kiinnostaako sinua jakeluautonkuljettajan tehtävät?

Koulutus alkaa: 2.9.2024
Hakuaika päättyy: 31.7.2024
Koulutuksen numero: 719786

Koulutuksen kuvaus

Koulutus on tarkoitettu 21 vuotta täyttäneille, kuljetusalan työtehtäviin haluaville hakijoille. Koulutuksen suorittaminen edellyttää sellaista riittävää suomen kielen taitoa, että koulutuksen suorittaminen ja kuljetusalan viranomaiskokeiden läpäiseminen on mahdollista. Kielitaitotasoa arvioidaan myös mahdollisessa haastattelutilanteessa.

Hakijalta edellytetään kiinnostusta alan työtehtäviin, voimassa olevaa B-luokan ajo-oikeutta (muu kuin lyhytaikainen), ei vakavia liikennerikkomuksia sekä C-luokan edellyttämiä terveysvaatimuksia ja alan vaatimaa terveyttä. Todistus terveydentilasta (ryhmän 2 lääkärintodistus, jonka asiakas itse hankkii) esitettävä koulutuksen alkaessa.

Trafin (alle 1 kk vanha) ajokorttiote tulee olla mukana haastattelutilaisuudessa. Vakavia liikennerikkomuksia ei sallita viimeisen viiden vuoden aikana. Opiskelijalle tulee maksettavaksi lääkärintodistus, viranomaismaksuja sekä alalla tarvittavat lupa- ja korttimaksut (arvio noin 500 €).

Sisältö ja toteutus

AJANKOHTA
Koulutusaika 2.9.2024-30.5.2025
Haastattelupäivä kutsutuille tarkentuu myöhemmin.
Mikäli koulutuksessa on loma-aika, sekin päivittyy myöhemmin.

SISÄLTÖ JA TOTEUTUS
Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa B-ajoluvan omaavista C-ajoluvan omaavia, joilla on perustason ammattipätevyys. Koulutuksen jälkeen opiskelija kykenee turvallisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti ajamaan C-luokan ajoneuvoa sekä hallitsee ajoneuvon kuormauksen sekä kuorman purkamisen. Tavoitteena on myös, että opiskelijalla pystyy suoriutumaan alan erilaisten kuormankäsittelylaitteiden käyttäjänä.

Koulutuksen sisältö muodostuu logistiikan perustutkinnon (kuljetuspalveluiden osaamisala) osista. Opiskelija suorittaa koulutuksen aikana kaksi tutkinnon osaa: Kuljetusalan perustason ammattipätevyys (tavaraliikenne) ja kuorma-auton kuljettajana työskentely.

Koulutus toteutetaan Ekamin Katariinan (Kotka) ja Malmingin (Karhula) kampuksilla. Koulutukseen sisältyy teoria- ja käytännön opetusta sekä e-oppimisympäristöt. Oppimisympäristöinä toimivat oppilaitoksen ja alan yritysten tilat sekä simulaatio ympäristö.

Ota yhteyttä

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI
Antti Harju, puh. +358 44 765 7917
antti.m.harju@ekami.fi.