Siirry sisältöön
Haku

Lähihoitaja -sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Koulutuksen kuvaus

Haluatko työllistyä sosiaali- ja terveysalalle merkityksellisen työn pariin? Kohderyhmänä on ensisijaisesti työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt. Voit hakea milloin tahansa koulutukseen ja hakemukset käsitellään kuukausittain.

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, hyviä suullisia ja kirjallisia vuorovaikutustaitoja ja perusmatematiikan osaamista, jotka arvioidaan päivän kestävässä soveltuvuuskokeessa.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Koulutus alkaa: 12.8.2024
Hakuaika: 24.5.2024
Koulutuksen numero: 720562

Lisätiedot

Kenelle

Haluatko työllistyä sosiaali- ja terveysalalle merkityksellisen työn pariin? Kohderyhmänä on ensisijaisesti työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt. Voit hakea milloin tahansa koulutukseen ja hakemukset käsitellään kuukausittain. Koulutuksen aloitusmahdollisuus on kolme kertaa vuodessa.
Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset.

Opiskelijoiden tulee esittää rikostaustaote ennen ensimmäistä alaikäisten kanssa työskentelyä edellyttävää työelämässä oppimisen jaksoa. Lakimuutoksen takia vuoden 2024 alusta työnantajat tarkistavat rikostaustaotteen myös uusissa iäkkäiden kanssa työskentelyn työsuhteissa ja vuoden 2025 alusta uusista vammaistyön työsuhteissa.

Sisältö ja toteutus

Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle laaja-alainen, monipuolinen koulutus ja osaaminen hoito-, hoiva- ja kuntoutustehtävissä toimimiseen erilaisissa työympäristöissä mm. kotihoidossa, hoivakodeissa, sairaaloissa, mielenterveys- ja päihdetyön yksiköissä sekä vanhusten ja vammaisten palvelukeskuksissa tai lasten- ja nuorten kasvatuksen ja hoidon työympäristöissä.

Koulutuksessa perehdytään ensin (n. ensimmäisen vuoden ajan) erilaisten asiakkaiden kasvun ja osallisuuden sekä hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseen. Sen jälkeen opiskelija valitsee osaamisalan, johon hän erityisesti haluaa opinnoissaan syventyä. Osaamisalavaihtoehtomme tässä koulutuksessa ovat:
-Ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen
-Mielenterveys- ja päihdetyö
-Sairaanhoito ja huolenpito
-Suunhoito
-Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala

Lisäksi opintoihin kuuluu yhteisiä tutkinnonosia, joissa kehitetään viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, matemaattis-luonnontieteellistä osaamista ja yhteiskunta- ja työelämäosaamista. Koko tutkinnon laajuus on 180osp, joista ammatillisia opintoja on 145osp ja yhteisiä tutkinnon osia 35osp.

Opiskelu toteutetaan pääasiassa lähiopetuksena ja työelämässä järjestettävänä koulutuksena. Lisäksi koulutukseen sisältyy jonkin verran etä- / verkko-opetusta.

Muuta

Työn luonteeseen liittyvän vuorovaikutuksellisuuden vuoksi kielitasovaatimus on kielikokeessa B1.1, jos äidinkielesi on muu kuin suomi. Hakijoille järjestetään tarvittaessa kielikoe.

Lisätiedot

Ekami, Etekä-Kymenlaakson ammattiopisto (Kotekon kampus), tiimipäällikkö Heli Hippala, heli.hippala@ekami.fi, puh. 040 629 9734.

Hakijat valitaan koulutukseen hakemusten ja haastattelun perusteella, joten täytä hakemus huolellisesti. Kirjaa Omat perustelut -kohtaan, miksi haet koulutukseen ja miten koulutus auttaa sinua eteenpäin työuralla. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi.

Koulutushakemuksesi tilannetta voit seurata myös verkkosivuilla Oma asiointi palvelussamme kohdassa koulutushakemusten tilanne. Valintapäätöksestä ilmoitetaan koulutukseen hakeneille kirjeellä.

Huolehdi siitä, että koulutuksen alkaessa työnhakusi on voimassa TE-toimistossa. Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista Koulutusneuvonta 0295 020 702 (ma-pe 9-16.15).

Ota yhteyttä

Heli Hippala

Tiimipäällikkö

+358 40 629 9734