Siirry sisältöön
Haku

Lähihoitaja -sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Onko ihmisläheinen ja merkityksellinen työ tavoitteenasi?

Mikäli kyllä – tämä koulutus on juuri sinulle.

Koulutus alkaa: 7.8.2023
Hakuaika päättyy: 28.5.2023
Koulutuksen numero: 713080

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat työllistyä vuorovaikutustaitoja, huolellisuutta ja osaamista vaativaan antoisaan ihmissuhdetyöhön.

Hakiessasi tähän koulutukseen huomioi seuraavat terveydentilavaatimukset, jotka voivat estää opiskelijaksi ottamisen:

  • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
  • sellaiset fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

Aikataulu, sisältö ja toteutus

* Koulutuksen haku päättyy 28.5.2023
* Koulutuksen kielikokeen päivä vahvistuu myöhemmin (hakijoille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa)
* Koulutuksen haastattelu/pääsykoe on 13.6.2023
* Koulutus alkaa 7.8.2023 ja kestää n. 2,5 vuotta (kesto määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan) sisältäen lomajaksoja

KOULUTUSSISÄLLÖT
Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle laaja-alainen, monipuolinen koulutus ja osaaminen hoito-, hoiva- ja kuntoutustehtävissä toimimiseen erilaisissa työympäristöissä mm. kotihoidossa, hoivakodeissa, sairaaloissa, mielenterveys- ja päihdetyön yksiköissä sekä vanhusten ja vammaisten palvelukeskuksissa.

OPISKELUTAVAT
Opiskelu toteutetaan pääasiassa lähiopetuksena ja työelämässä järjestettävänä koulutuksena. Lisäksi koulutukseen sisältyy jonkin verran etä- / verkko-opetusta.

SISÄLTÖ
Koulutuksessa perehdytään ensin (n. ensimmäisen vuoden ajan) erilaisten asiakkaiden kasvun ja osallisuuden sekä hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseen. Sen jälkeen opiskelija valitsee osaamisalan, johon hän erityisesti haluaa opinnoissaan syventyä. Osaamisalavaihtoehtomme tässä koulutuksessa ovat:
-Ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen
-Mielenterveys- ja päihdetyö
-Sairaanhoito ja huolenpito
-Suunhoito

Lisäksi opintoihin kuuluu yhteisiä tutkinnonosia, joissa kehitetään viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, matemaattis-luonnontieteellistä osaamista ja yhteiskunta- ja työelämäosaamista.
Koko tutkinnon laajuus on 180osp, joista ammatillisia opintoja on 145osp ja yhteisiä tutkinnon osia 35osp,

MUUTA
Työn luonteeseen liittyvän vuorovaikutuksellisuuden vuoksi kielitasovaatimus on kielikokeessa B2, jos äidinkielesi on muu kuin suomi.
Opiskelijavalinnassa otetaan huomioon sora-lainsäädäntö.

Lisätietoja

Heli Hippala

Tiimipäällikkö

+358 40 629 9734