Siirry sisältöön
Haku

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutus

Koulutuksen kuvaus

Kiinnostaako sinua yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tehtävät? Koulutus on tarkoitettu 21 vuotta täyttäneille, yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tehtäviin haluaville hakijoille.

Koulutus alkaa: 9.1.2024
Hakuaika päättyy: 19.11.2023
Koulutuksen numero: 715996

Koulutuksen suorittaminen edellyttää sellaista riittävää suomen kielen taitoa, että koulutuksen suorittaminen ja kuljetusalan viranomaiskokeiden läpäiseminen on mahdollista. Kielitaitotasoa arvioidaan myös mahdollisessa haastattelutilanteessa.

Hakijalta edellytetään kiinnostusta alan työtehtäviin, voimassa olevaa C-luokan ajo-oikeutta, ei vakavia liikennerikkomuksia sekä CE-luokan edellyttämiä terveysvaatimuksia ja alan vaatimaa terveyttä. Todistus terveydentilasta esitettävä koulutuksen alkaessa.

Trafin (alle 2 kk vanha) ajokorttiote tulee olla mukana haastattelutilaisuudessa. Vakavia liikennerikkomuksia ei sallita viimeisen viiden vuoden aikana. Opiskelijalle tulee maksettavaksi viranomaismaksuja sekä alalla tarvittavat lupa- ja korttimaksut n. 400 €.

Sisältö, aikataulu ja toteutus

AJANKOHTA
Koulutusaika 9.1.-30.8.2024
Haastattelupäivä kutsutuille 4.12.2023.
Mikäli koulutuksessa on loma-aika, sekin päivittyy myöhemmin.

SISÄLTÖ JA TOTEUTUS
Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa C-ajoluvan omaavista CE-ajoluvan omaavia, joilla on perustason ammattipätevyys. Koulutuksen jälkeen opiskelija kykenee turvallisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti ajamaan CE-luokan ajoneuvoa sekä hallitsee ajoneuvon kuormauksen sekä kuorman purkamisen. Tavoitteena on myös, että opiskelijalla pystyy suoriutumaan alan erilaisten kuormankäsittelylaitteiden käyttäjänä.

Koulutukseen sisältö muodostuu logistiikan perustutkinnon (kuljetuspalveluiden osaamisala) osista. Opiskelija suorittaa koulutuksen aikana kuljetusalan perustason ammattipätevyyden (tavaraliikenne) 140 h.

Koulutus toteutetaan Ekamin Katariinan (Kotka) ja Malmingin (Karhula) kampuksilla. Koulutukseen sisältyy teoria- ja käytännön opetusta sekä e-oppimisympäristöt. Oppimisympäristöinä toimivat oppilaitoksen ja alan yritysten tilat sekä simulaatio ympäristö.

Lisätietoja

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI
Antti Harju, puh. +358 44 765 7917, antti.m.harju@ekami.fi.