Siirry sisältöön
Haku

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutus

Koulutuksen kuvaus

Kiinnostaako sinua yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tehtävät? Koulutus on tarkoitettu 21 vuotta täyttäneille, yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tehtäviin haluaville hakijoille.

Koulutus alkaa: 2.9.2024
Hakuaika päättyy: 31.7.2024
Koulutuksen numero: 719788

Koulutuksen suorittaminen edellyttää sellaista riittävää suomen kielen taitoa, että koulutuksen suorittaminen ja kuljetusalan viranomaiskokeiden läpäiseminen on mahdollista. Kielitaitotasoa arvioidaan myös mahdollisessa haastattelutilanteessa.

Hakijalta edellytetään kiinnostusta alan työtehtäviin, voimassa olevaa C-luokan ajo-oikeutta, ei vakavia liikennerikkomuksia sekä CE-luokan edellyttämiä terveysvaatimuksia ja alan vaatimaa terveyttä. (Ryhmän 2 lääkärintodistus toimitettava pyydettäessä ajokorttilupaa haettaessa. Asiakas hankkiin lääkärintodistuksen itse.)

Trafin (alle 1 kk vanha) ajokorttiote tulee olla mukana haastattelutilaisuudessa. Vakavia liikennerikkomuksia ei sallita viimeisen viiden vuoden aikana. Opiskelijalle tulee maksettavaksi lääkärintodistus, viranomaismaksuja sekä alalla tarvittavat lupa- ja korttimaksut (arvio noin 500 €).

Sisältö, aikataulu ja toteutus

AJANKOHTA
Koulutusaika 2.9.2024-30.5.2025
Haastattelupäivä kutsutuille tarkentuu myöhemmin.
Mikäli koulutuksessa on loma-aika, sekin päivittyy myöhemmin.

SISÄLTÖ JA TOTEUTUS
Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa C-ajoluvan omaavista CE-ajoluvan omaavia, joilla on perustason ammattipätevyys. Koulutuksen jälkeen opiskelija kykenee turvallisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti ajamaan CE-luokan ajoneuvoa sekä hallitsee ajoneuvon kuormauksen sekä kuorman purkamisen. Tavoitteena on myös, että opiskelijalla pystyy suoriutumaan alan erilaisten kuormankäsittelylaitteiden käyttäjänä.

Koulutuksen sisältö muodostuu logistiikan perustutkinnon (kuljetuspalveluiden osaamisala) osista. Opiskelija suorittaa koulutuksen aikana kaksi tutkinnon osaa: Kuljetusalan perustason ammattipätevyys (tavaraliikenne) ja yhdistelmäajoneuvon kuljettajana työskentely.

Koulutus toteutetaan Ekamin Katariinan (Kotka) ja Malmingin (Karhula) kampuksilla. Koulutukseen sisältyy teoria- ja käytännön opetusta sekä e-oppimisympäristöt. Oppimisympäristöinä toimivat oppilaitoksen ja alan yritysten tilat sekä simulaatio ympäristö.

Lisätietoja

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI
Antti Harju, puh. +358 44 765 7917, antti.m.harju@ekami.fi.