Urheiluvalmennus - Lajin huipulle opintojen ohessa

Haluatko tähdätä urheilussa huipulle tai oletko ehkä jo siellä? Urheiluvalmennuksessa tehostetaan urheilijoiden päivittäisvalmennusta ammatillisten opintojen ohessa. Ekamissa sinulla on mahdollisuus yhdistää joustavasti ammatillisen peruskoulutuksen opinnot sekä urheilulajisi asettamat täysipainoisen harjoittelun vaatimukset. Ohjattuun valmennukseen osallistuminen voidaan lukea myös osaksi opintojasi. Ekamin urheilijoiden valmennuksesta vastaa Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia.

Aamuharjoitukset

Urheiluvalmennuksen yhteisenä vakiintuneena toimintatapana ovat yhteiset aamuharjoitusajat. Tämä käytäntö mahdollistaa tehokkaan lajikohtaisen harjoittelun. Aamuvalmennuksen ansiosta sinulla on mahdollisuus lisätä harjoitustesi määrää kolmella harjoituskerralla viikossa. Urheiluvalmennukseen valituilla opiskelijoilla on oikeus osallistua oppilaitosten työjärjestykseen merkittyihin harjoituksiin seurarajoista riippumatta. Aamuvalmennuksesta vastaavat Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian koulutetut valmentajat.

Aamuharjoitusajat ovat:

  • tiistai klo 8.00–10.00
  • keskiviikko klo 8.00–10.00
  • perjantai 8.00–9.00

Sinun tulee täyttää aamuharjoitusten osalta säännöllisesti harjoituspäiväkirjaa Its learning -ympäristössä. Poissaolo oppitunneilta urheiluvalmennuksen vuoksi edellyttää, että hoidat vaadittavat opintosuoritukset erillisin ratkaisuin opettajien tuella.

Valintaperusteet

  • säännöllinen osallistuminen valmennukseen
  • saavutukset omassa lajissa
  • harjoittelumotivaatio
  • kyky suoriutua opinnoista

Näitä kriteerejä seurataan säännöllisesti myös urheiluvalmennuksen aikana. Sen vuoksi urheiluakatemiaan haetaan uudelleen joka kevät.

Hakeminen

Urheilijavalmennukseen haetaan yhteishaun yhteydessä Opintopolku-palvelussa. Tämän lisäksi tulee tehdä erillinen haku myös Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiaan. Urheiluvalmennukseen voi hakea myös jatkuvan haun kautta. Urheiluvalmennukseen haetaan yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan. Katso tarkemmat ohjeet hakemiseen hakeminen-sivulta.

 

Hakeminen

Katso ohjeet hakeminen-sivulta.

Lisätietoja

Ekamin urheiluvalmennuksen koordinaattori
 
Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemian toiminnanjohtaja
Jiri Auranen
p. 044 702 5731
jiri.auranen@kotka.fi

Lataa

Urheiluvalmennus 2022-2023 (pdf)
Urheilijoiden ammatillinen koulutus (pdf)

Elisa Haapanen, leipuri-kondiittori-opiskelija ja pesäpalloilija (kuvacredit: Outi Koivikko)
 
 
 

Jaa