Luotsikokeet

Järjestämme erilaisia luotsikoulutuksia. Voit suorittaa meillä linjaluotsinkirjat tai luotsin ohjauskirjan. Voit myös saada erivapauden luotsinkäytöstä. Lisätietoja koulutuksista ja erivapaudesta löydät alta.

Linjaluotsinkirjat

Hakeaksesi linjaluotsinkirjaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta sinun tarvitsee suorittaa tiettyjä väyliä ja aluksia varten laadittu koe. Kokeeseen sisältyy peitepiirros- ja kirjallinen koe sekä simulaattoriajotesti. Peitepiirros- ja kirjallinen koe suoritetaan ennen simulaattoriajoa.

Luotsin ohjauskirja

Luotsin ohjauskirja on väyläkohtainen Trafin myöntämä lupakirja, joka antaa sinulle luotsausoikeuden ohjauskirjaan merkityllä väylällä. Ohjauskirjan saamiseksi suoritettavaan kokeeseen kuuluu peitepiirroskoe, kirjallinen koe ja simulaattoriajotesti.

Erivapaus luotsinkäytöstä

Erivapaus luotsinkäyttövelvollisuudesta on aluskohtainen lupakirja, joka voidaan myöntää aluksen päällikölle tai perämiehelle, jos aluksen bruttovetoisuus on alle 3700. Erivapautta hakevan henkilön on suoritettava hyväksytysti Trafin hyväksymä tutkinto, joka sisältää kaksi osakoetta: kirjallisen kokeen ja simulaattorissa tehtävän kokeen. Erivapauden myöntämisen edellytykset löytyvät täältä. Koulutusvaatimuksena on mm. 12 kuukauden kokemus liikenteestä hakemuksen kohteena olevalla vesialueella hakemusta edeltävän viiden vuoden aikana. Henkilö voi korvata 1/2 vaaditusta kokemuksesta ja/tai harjoittelumatkoista simulaattoriharjoittelulla.

Hinnasto

  • Kirjallinen koe 660 € 
  • Peitepiirroskoe 200 € + mahdollinen kartta 30 €  
  • Simulaattorikoe 4 tuntia 1720 €, seuraavat 2 tuntia 790 €
  • Ylläpitoajo simulaattorilla 300 €/tunti, klo 18.00 jälkeen ja viikonloppuna 320 €/tunti 

Hintoihin lisätään alv 24 %.

Järjestämme luotsikokeita Ekamin Katariinan kampuksella.

Lisätietoja


Luotsikokeet, merenkulkuala:
Asiakasvastaava Maria Kämäräinen

 

Pätevyyskortit, muut koulutukset:
Palveluvastaava Saila Ylämäki

Jaa