Kuraattori- ja psykologipalvelut

Huom! Opintosihteeri- sekä opinto- ja uraohjauspalvelut ja opiskelijahuolto järjestetään opiskelijoille etäpalveluna ja ajanvarauksella 6.1.2021 saakka. Muissakin palveluissa voi olla poikkeuksia koronatilanteesta johtuen. Näistä tiedotetaan Wilmassa tai toimijan omilla verkkosivuilla ja sosiaalisen median sivuilla.

Kuraattoripalvelut

Ekamilla työskentelee kolme kuraattoria. Kaksi Kotkassa ja yksi Haminassa. Kuraattori on sosiaalialan asiantuntija, jonka työn painopiste on ennaltaehkäisevässä työssä. Kuraattori tekee sekä koko oppilaitoksen hyvinvointiin vaikuttavaa yhteisöllistä työtä että yksilökohtaista opiskeluhuoltotyötä.

Kuraattorin työ sisältää opiskelemiseen, sosiaalisiin suhteisiin, tai tunne-elämään liittyvien ongelmien selvittämistä ja tuen järjestämistä yhteistyössä opiskelijoiden, huoltajien ja oppilaitoksen henkilöstön kanssa. Kuraattori tekee laajasti yhteistyötä myös oppilaitoksen ulkopuolisten tahojen kanssa. (Sosiaalitoimistot, nuorisopsykiatrian poliklinikka ja psykiatrian poliklinikat, Kela, TE-toimi jne).

Yhteyden kuraattoriin saat puhelimitse, Wilma-viestillä, WhatsApp-viestillä tai sähköpostilla.

Kuraattori on vaitiolovelvollinen.

 
Katariina ja Malminki
Taru Ström
+358 40 480 5009
 
Hamina
Riikka Nieminen
+358 50 576 0023

riikka.nieminen@hamina.fi
 
Koteko
Tuula Anttila
+ 358 40 672 5400

Psykologipalvelut

Oppilaitoksen psykologit tukevat opiskelijoiden mielenterveyttä ja oppimista, sekä edistävät koko oppilaitosyhteisön hyvinvointia. Psykologipalvelut on suunnattu ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoille. Psykologi tarjoaa sinulle keskusteluapua ja neuvontaa sekä ohjaa muun sopivan avun piiriin tilanteestasi riippuen.    

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos:

  • haluaisit voida paremmin
  • oppiminen tai keskittyminen tuntuu vaikealta
  • jännittäminen, jatkuva stressi tai uupumus vaikuttaa elämään
  • psyykkisen hyvinvoinnin kysymykset mietityttävät
  • tunnet itsesi alakuloiseksi tai ahdistuneeksi
  • haluat keskustella tapahtuneesta elämänmuutoksesta (esim. opintojen aloittaminen, seurustelusuhteen aloittaminen tai päättyminen)
  • kaipaat keskusteluapua.

Voit ottaa yhteyttä lähettämällä Wilma-viestin, sähköpostin, tekstiviestin tai soittamalla. Asioiden jäsentelystä ammattilaisen kanssa voi olla apua myös silloin, kun ongelma ei vielä tunnu suurelta ja elämää rajoittavalta. Olemme tottuneet puhumaan avoimesti erilaisista asioista, ja kanssamme käytävät keskustelut ovat vaitiolovelvollisuuden alaisia. Palvelu on maksutonta ja vapaaehtoista.

Koteko, Katariina ja Malminki
Mari Nielsen
+ 358 40 7195059
mari.nielsen@kotka.fi

Hamina
Milja Kuitunen 
+358 40 199 1599
milja.kuitunen@hamina.fi

Jaa

***