Siirry sisältöön
Haku

Uutiset

14.9.2023

Vaski – Vastuullinen ammatillinen koulutus -hanke tukee Ekamin tietä kohti kestävää tulevaisuutta

VASKI-hanke on osa Opetushallituksen rahoittamaa ammatillisen koulutuksen kestävän kehityksen ja vihreän siirtymän kehittämisohjelmaa. Hankkeessa mukana on 61 ammatillista oppilaitosta, mikä kattaa suuren osan Suomen ammatillista oppilaitoksista.

Kaksivuotisen Vaski-hankkeen aikana Ekamissa on kehitetty ISO 14 001 ympäristösertifioitua Kestävän tulevaisuuden ohjelmaa ja viety eteenpäin ohjelman toimenpiteitä, kuten jätelajittelun kehittämistä oppilaitoksen kampuksilla. Ekamissa on osallistuttu hankkeen tarjoamiin Suomen ympäristöopisto Syklin järjestämiin kestävän tulevaisuuden koulutuksiin ja aloitettu oppilaitoksen hiilijalanjäljen laskeminen.


Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus 2030 -tiekartta

Vaski-hankkeessa yli 60 koulutuksen järjestäjää ympäri Suomea yhdessä työelämäkumppaneiden ja opiskelijaedustajien kanssa ovat tuottaneet tiekartan, jossa on määritetty visio, tavoitteet ja toimenpiteet ammatillisen koulutukselle kohti kestävää tulevaisuutta.

Tiekartta on jaettu viiteen teemaan:

Teemojen avulla tiekartta avaa erilaisia kestävyysratkaisuja eli muutostekijöitä, joiden avulla päästään tiekarttaan asetettuihin tavoitteisiin ja visioihin. Jokaisen pääteeman sivulta löytyy lyhyt video, jossa on tiivistetysti kerrottu teeman sisällöstä. Tiekartta ja teemojen alasivujen sisällöt päivittyvät vielä syksyn 2023 aikana.

Tutustu tiekarttaan Thinglink-sovelluksessa.(siirryt toiseen palveluun)


Tiekartta esitellään myös Opetushallituksen ja Vaski-hankkeen webinaarisarjassa

> Osa 1 keskiviikko 13.9. klo 14-16: Mistä kestävyystiekartassa on kyse?

> Osa 2 tiistai 10.10. klo 14-16: Mitä kestävyystiekartta tuo johtamiseen ja toimintakulttuuriin?

> Osa 3 keskiviikko 8.11. klo 14-16: Mitä kestävyystiekartta tarkoittaa opetukseen, ohjaukseen ja työelämäyhteistyöhön?

Webinaareihin ei ole ilmoittautumista.

Linda Jaatinen

Projektipäällikkö

0447555195