Siirry sisältöön
Haku

Uutiset

20.9.2023

Ekami mukana Osaaminen näkyviin -viikolla 2.-8.10.2023

Jotpa, Jatkuvan Oppimisen Palvelukeskus, on kutsunut meidät mukaan Osaaminen näkyviin -viikolle 2. – 8.10.2023(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Viikon tavoitteena on auttaa ihmisiä ja yhteisöjä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja nostaa aihetta julkiseen keskusteluun.
Osaaminen näkyviin -viikon voima on siinä, että se tehdään yhdessä – myös Ekamissa!

Osaaminen näkyviin -viikolla keskitytään meissä kaikissa piilevään osaamispotentiaaliin, joka voidaan ottaa käyttöön osaamisen huomaamisen myötä. Ihmiset puhkeavat kukkaan saadessaan tehdä asioita, joissa ovat hyviä. Meillä on valtava kirjo eri alojen, opetuksen ja ohjauksen sekä sisäisten palvelujen asiantuntijoita ja jokaisella meistä myös omat vahvuutemme ja työn ulkopuolelta hankittuja taitoja.

Käynnistimme toimintavuoden alkaessa kampanjan, jossa kaikki ekamilaiset voivat anonyymisti tai nimellään ilmiantaa rohkean tekijöiden tekijän. Uutista kirjoittaessa ilmiantoja on tehty 60 eri henkilöstä! Ilmiantoja saa tehdä syyskuun loppuun saakka.

Miksi oman osaamisen huomaaminen on tärkeätä?

Kaikki ihmiset oppivat uutta läpi elämän. Valtaosa aikuisten oppimisesta tapahtuu työssä työtä tekemällä. Ihmiset oppivat uusia asioita myös koulutuksissa, kursseilla, harrastuksissa, ihmissuhteissa ja arjen askaressa. Aina omaa osaamista ei edes huomaa. Mitä työikäiset ajattelevat jatkuvasta oppimisesta? (Jotpa 2023) -kyselytutkimuksen mukaan puolet työikäisistä kokee, että heillä on osaamista, jota he voisivat hyödyntää yhteiskunnassa enemmän. 

Oman osaamisen huomaaminen vahvistaa käsitystä itsestä osaajana ja oppijana, auttaa soveltaman osaamista ja kannustaa myös uuden oppimiseen. Osaaminen on itsessään arvokasta, ja sen huomaaminen ja näkyväksi tekeminen on merkityksellistä osallisuuden, toimijuuden, sivistyksen, hyvinvoinnin ja työllisyyden näkökulmista.

Lue lisää kyselytutkimuksen tuloksista: Mitä työikäiset ajattelevat jatkuvasta oppimisesta.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)