Siirry sisältöön
Haku

Uutiset

9.10.2023

Ekamissa ilmiannettiin rohkeita tekijöiden tekijöitä

Tavoitteellinen ja suunnitelmallinen osaamisen kehittäminen on yksi tärkeimmistä Ekamin menestystekijöistä. Lähtökohtana henkilöstön osaamisen kehittämisessä ovat yksilö- ja tiimitasoiset kehityskeskustelut ja -suunnitelmat. Ekamilaiset osallistuvat ahkerasti tarjolla oleviin monipuolisiin sisäisiin ja ulkoisiin koulutuksiin sekä hyödyntävät innokkaasti mahdollisuutta työn jatkuvaan kehittämiseen. Työtyytyväisyyskyselyjen eli henkilöstöpulssien avulla kartoitetaan säännöllisesti sekä henkilöstön kokemusta koulutusmahdollisuuksien riittävyydestä että mielekkäitä osaamisen kehittämistapoja.

Henkilöstön osaamisen esiin nostaminen ekamilaisten keskuudessa sekä ulkoisessa mediassa on tärkeätä. Pyysimme Osaaminen näkyviin -viikon kampanjan merkeissä ekamilaisia ilmiantamaan rohkeita tekijöiden tekijöitä kertomalla, kuka ekamilainen on osaamisellaan tehnyt ilmiantajaan vaikutuksen. Ilmiantojen avulla pyrittiin tekemään näkyväksi ekamilaisten osaamista ja taitoja – työssä hyödynnettävien osaamisten lisäksi harrastuksissa näyttäytyvää osaamista.

Päättyneessä kampanjassa yhteensä 95 ilmiannossa esille nostetuista osaamisesta on tunnistettavissa rohkean tekijän tekijän tyyppi. Seuraavassa tuo tyyppi esitellään ilmiannoista syntyneen luokittelun perusteella.

Halu auttaa kaveria mäessä omaa osaamista jakamalla olivat useimmin ilmiannoissa mainittuja asioita. Ekamilaiset ovat ilmiantojen mukaan luotettavia ja toisilleen hyviä työkavereita.

”Voin luottaa, että kun kysyn tältä henkilöltä mitä tahansa, saan aina vastauksen tai polun, mitä kautta saan ratkaistua ongelmani.”

Vastuullisuutta ja asennetta työhön kuvaa lausahdus:

”Joo, miä hoidan tän”.

Ja hommat hoituu. Ilmiantojen perusteella tyypillisellä ekamilaisella on…

”Hän valmistautuu tunteihin huippuhyvin, osaa asiansa ja hänen ”työkalupakissa” on mahtava määrä erilaisia menetelmiä.”

”Hänellä on rohkeutta tarttua vaikeisiinkin aiheisiin ja keskustellen viedä hankalia tilanteita eteenpäin. Hänelle opiskelijoiden yhdenvertaisuus on sydämen asia.”

”Hänen verkostonsa alueen yrityksissä ovat henkilökohtaisella hartiatyöllä ja luotettavalla kumppanuudella hankittua.”

”Rohkea ideoija ja tyhjästä nyhjäisijä. Näkee mahdollisuuksia jokaisessa umpikujassa ja pattitilanteessa.”

”Pitkän linjan ammattilainen, joka on rohkeasti ottanut opettajan työssä uusia opetuksen digitaalisia työkaluja käyttöön.”

Huumori voi olla työyhteisössä kaksiteräinen miekka, mutta niin kampanjaamme kuin arkeamme Ekamissa laajemminkin kuvaa ilmiannoissa usein mainittu huumori. On ilo tulla ekamilaisten kanssa töihin!

Kampanja oli osa Kymenlaakson liiton rahoittaman Näkymä – tulevaisuusdataa päätöksentekoon -hankkeen toimenpiteitä.