Siirry sisältöön
Haku

Uutiset

21.3.2024

Ammatillisen koulutuksen suosio kasvussa kevään 2024 yhteishaussa

Kevään 2024 toisen asteen koulutuksen yhteishaku päättyi tiistaina 20.3.2024 klo 15. Yhteishaku oli tarkoitettu perusopetuksen päättäville oppivelvollisille. Yhteishaussa haettiin kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin kuten ammatillisiin perustutkintoihin, lukiokoulutukseen, tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA) sekä vaativan erityisen tuen perusteella järjestettäviin tutkintoihin ja valmentaviin koulutuksiin. 

Valtakunnallisesti ammatilliseen koulutukseen haki ensisijaisena hakuvalintana 35 580 hakijaa eli noin 39 prosenttia kaikista hakijoista. Lukioihin haki tämän kevään haussa 36 260. (OPH(siirryt toiseen palveluun)).

Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa oli kevään 2024 yhteishaussa aloituspaikkoja yhteensä 503, josta 441 paikkaa oli kohdennettu ammatillisiin perustutkintoihin ja 62 paikkaa tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA). 

Etelä-Kymenlaaksossa ammatillisen koulutuksen suosio on edelleen lukiokoulutusta korkeampaa. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi ammatillisissa perustutkinnoissa edelliseen vuoteen verrattuna. Alueella lukiokoulutukseen haki yhteensä 396 hakijaa ensimmäisenä hakutoiveena, kun Ekamiin haki ensisijaisena hakutoiveena yhteensä 513 hakijaa. Hakijoista 504 haki ensisijaisesti ammatillisiin perustutkintoihin ja 9 hakijaa tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA).

Ekamin ammatillisista perustutkinnoista suosituimpia hakukohteita olivat sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, Hamina (65 hakijaa), merenkulkualan perustutkinto, Kotka (54 hakijaa), logistiikan perustutkinto, Kotka (51 hakijaa), sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Kotka (50 hakijaa). Aloituspaikkoihin nähden vähiten hakijoita oli seuraavissa tutkinnoissa: musiikkialan perustutkinto, Kotka (9 hakijaa), matkailualan perustutkinto, Kotka (9 hakijaa) ja elintarvikealan perustutkinto, Kotka (10).

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan 13.6.2024. Koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 27.6.2024. Yhteishaussa vapaiksi jääneet paikat täytetään tarvittaessa jatkuvaa hakua hyödyntämällä. 

Lisätietoja antaa

Sami Tikkanen
Kuntayhtymän johtaja, rehtori