Siirry sisältöön
Haku

Ammattilukio

Ammatilliset opinnot ja lukio-opinnot samassa paketissa

Ammattilukion, eli ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon suorittaminen on hyvä vaihtoehto, kun haluat parantaa yleissivistystäsi ja opiskeluvalmiuksiasi korkea-asteen opinnoissa, etenkin kielissä ja matematiikassa. Korkeakoulut painottavat opiskelijavalinnoissaan yo-kokeiden arvosanoja ja valtaosa korkeakouluopinnot aloittavista opiskelijoista on suorittanut ylioppilastutkinnon.

Ammattilukiossa opiskelet ammatillisten opintojen rinnalla valitsemiesi lukioaineiden opintoja. On suositeltavaa, että suoritat kirjoittamissasi aineissa lukion oppimäärän pakolliset ja syventävät kurssit. Opintojen kesto riippuu omista tavoitteistasi.

Ammattilukio on mahdollista suorittaa kaikissa ammatillisissa perustutkinnoissa lukuun ottamatta merenkulkualaa.

Ylioppilastutkinto

Voit osallistua ylioppilastutkintoon ammatillisten opintojen ollessa vielä kesken. Sinulta edellytetään kuitenkin vähintään puolentoista vuoden (90:n osaamispisteen) laajuisia ammatillisia opintoja ennen tutkintoon osallistumista. Ylioppilaskokeet tulee suorittaa kolmen perättäisen suorituskerran aikana, esim- syksy-kevät-syksy.

Kaksoistutkinnon suorittaminen edellyttää opiskelijalta muun muassa ahkeruutta, itsekuria, itseohjautuvuutta ja hyviä opiskelutaitoja.

Opiskelu Kotkassa ja Haminassa

Ammattilukiototeutukset eroavat hieman Kotkassa ja Haminassa. Kotkassa suoritat lukio-opinnot Kotkan aikuislukion ilta- ja verkko-opintoina. Haminassa voit valita lukio-opintoja Haminan lukiosta, joka sijaitsee samassa rakennuksessa Ekamin ammatillisen koulutuksen kanssa. Lukio-opinnot voivat kuitenkin olla yhtä aikaa ammatillisten opintojen kanssa. Haminan ammattilukiossa pitkän matematiikan opiskelu on mahdollista, Kotkassa ei.

Kotkan ammattilukio-opinnoista saat lisätietoja Janne Keskiseltä, puh. 040 674 3562, janne.keskinen@kotka.fi

Haminan ammattilukio-opinnoista saat lisätietoja: Anni Sarell, puh. 040 183 7667, anni.sarell@koulut.hamina.fi

Hakeminen ammattilukioon

Haet Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston opiskelijaksi yhteishaussa. Koulutukseen valintailmoituksen yhteydessä sinulta kysytään erikseen, haluatko suorittaa lukio-opinnot.

Ota meihin yhteyttä

Hakija- ja koulutusneuvontapalvelu EkaOvi

Palvelemme arkisin klo 9-15

040 489 2763