Siirry sisältöön
Haku

Kuraattori- ja psykologipalvelut

Opiskeluhuollon kuraattoripalvelut

Kuraattori on sosiaalialan asiantuntija, jonka työn painopiste on ennaltaehkäisevässä työssä. Kuraattori tekee sekä koko oppilaitoksen hyvinvointiin vaikuttavaa yhteisöllistä työtä että yksilökohtaista opiskeluhuoltotyötä.

Kuraattorin työ sisältää opiskelemiseen, sosiaalisiin suhteisiin, tai tunne-elämään liittyvien ongelmien selvittämistä ja tuen järjestämistä yhteistyössä opiskelijoiden, huoltajien ja oppilaitoksen henkilöstön kanssa. Kuraattori tekee laajasti yhteistyötä myös oppilaitoksen ulkopuolisten tahojen kanssa (sosiaalitoimistot, nuorisopsykiatrian poliklinikka ja psykiatrian poliklinikat, Kela, TE-toimi jne).

Voit olla yhteydessä mm. seuraavissa asioissa:

Opiskelijana tai huoltajana voit ottaa yhteyttä kuraattoriin huolen ilmetessä. Voit olla yhteydessä myös nimettömästi. Yhteyden kuraattoriin saat puhelimitse tai sähköpostilla. Kuraattorin kanssa työskentely perustuu vapaaehtoisuuteen. Kuraattori on vaitiolovelvollinen.

Voit varata Kymenlaakson hyvinvointialueen digitaalisessa asiointipalvelussa ajan ensikäynnin lähi- tai etätapaamiseen, kun sinulla ei ole voimassa olevaa asiakkuutta. Ajanvarausta varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Varaa aika: asiointi.kymenhva.fi

Ota meihin yhteyttä!

Taru Ström

Malmingin kampus (sis. merenkulkualan konepuoli)

+358 40 480 5009

Anna-Maria Jurva

Sosiaali- ja terveysala sekä merenkulkuala (kansipuoli)

+ 358 40 842 9747

Salla Tiainen

Kotekon kampus

+358 40 647 2856

Anni Kivenjuuri

Haminan kampus

+358 40 779 1186

Psykologipalvelut

Opiskeluhuollon psykologi tukee opiskelijoiden mielenterveyttä ja oppimista, sekä edistää koko oppilaitosyhteisön hyvinvointia. Psykologipalvelu on suunnattu perustutkinto-opiskelijoille ja tutkintoon valmentavassa TUVA-koulutuksessa oleville. Psykologi tarjoaa keskusteluapua ja neuvontaa sekä ohjaa tarvittaessa muun sopivan avun piiriin tilanteestasi riippuen.    

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos:

Asioiden jäsentelystä ammattilaisen kanssa voi olla apua myös silloin, kun ongelma ei vielä tunnu suurelta ja elämää rajoittavalta. Tapaamisilla voit puhua avoimesti erilaisista asioista, ja käytävät keskustelut ovat vaitiolovelvollisuuden alaisia. Palvelu on maksutonta ja vapaaehtoista.

Vuoden 2024 aikana Kotekon ja Malmingin kampuksilla on käytössä etäpsykologin palvelut. Haminan kampuksella ei tällä hetkellä ole psykologipalvelua, mutta oppilaitoksen henkilöstön käytössä on konsultoivan psykologin palvelu.

Ota yhteyttä

Etäpsykologi Hanna Fiseha
Kotekon ja Malmingin kampukset
hanna.fiseha@kymenhva.fi
puh. + 358 40 809 4125

Voit olla yhteydessä opiskeluhuollon psykologiin puhelimitse joko soittamalla tai laittamalla tekstiviestin. Jos olet yhteydessä sähköpostitse, ethän laita arkaluonteisia asioita viestiisi. Voit myös varata ajan ensikäynnille Kymenlaakson hyvinvointialueen digitaalisessa asiointipalvelussa, kun sinulla ei ole voimassa olevaa asiakkuutta. Sähköistä ajanvarausta varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Varaa aika: asiointi.kymenhva.fi