Siirry sisältöön
Haku

Ammatilliset tutkinnot

Ammatilliset tutkinnot ja niiden toteutus

Ekamissa ammattiin opiskelu on hyvä valinta – olitpa nuori tai aikuinen, opiskelitpa ensimmäistä tutkintoasi tai täydensitpä aikaisempaa osaamistasi. Voit suorittaa tutkinnon, täydentää ammattitaitoasi tai opiskella vain omaksi iloksesi.

Tarjoamme koulutusta perustutkintoihin, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin sekä erilaisiin täsmäkoulutuksiin, kuten tutkinnon osiin ja pätevyyskortteihin. Ammatillisia tutkintoja ovat ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot. Tutkinnot antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ja valmiudet yrittäjyyteen. Lisäksi Ekami järjestää Tutkintoon valmentavaa koulutusta (TUVA).

Opiskelijoiden henkilökohtaisten opintopolkujen suunnittelua ja toteuttamista sekä koulutuksen järjestämistä ohjaavat ammatillisten tutkintojen perusteet. Tutkinnon perusteissa kuvataan tutkinnossa vaadittava osaaminen ja arviointi.

> Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet-palvelussa.(siirryt toiseen palveluun)

Perustutkinto

Ammatillisen perustutkinnon voit suorittaa joko koulussa tapahtuvana lähiopiskeluna tai oppisopimuskoulutuksena. Kaikissa opiskelumuodoissa painotetaan työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Suorittamalla perustutkinnon saat vankan pohjan ammattiin.

Perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto jakautuu ammatillisiin tutkinnon osiin (145 osp) ja yhteisiin tutkinnon osiin (35 osp).

Ammattitutkinto

Ammattitutkinnossa osoitetaan työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattitaitoa, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin. Ammattitutkinnon laajuus on 150 tai 120 osaamispistettä.

Erikoisammattitutkinto

Erikoisammattitutkinnossa osoitetaan työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattitaitoa, joka on ammattitutkintoa syvällisempää ammatin hallintaa tai monialaista osaamista. Erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Tutkinnon osa

Ammatillinen tutkinto koostuu tutkinnon osista. Tutkinnon osan opiskelu voi olla sinulle sopiva vaihtoehto, jos tarvitset täsmäosaamista johonkin tiettyyn alaan liittyvään tehtävään tai tehtäväkokonaisuuteen.

Voit tulla suorittamaan tutkinnosta yhden tai useamman osan, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi. Voit valita tutkinnon osan lähes kaikista koulutushaussamme olevista tutkinnoista.

Tutkinnon osa mahdollistaa sinulle oman osaamisesi lisäämisen ja luo siten myös uusia työmahdollisuuksia.