Siirry sisältöön
Haku

Opiskelija-asuntola

Opiskelija-asuntola Kotkansaarella

Ekamin opiskelija-asuntola on maksuton. Opiskelijat asuvat asuntolassa lähiopetuspäivinä, joten opiskelija ei voi olla asuntolassa viikonloppuisin. Asuntola ei myöskään voi olla opiskelijan vakituinen asunto. Asuntolaan ei voi tuoda lemmikkejä. Asuntola sijaitsee Katariinan kaupunginosassa, Lehmustie 4, Kotka.

Asuntolaan hakeminen

Asuntola on tarkoitettu pääsääntöisesti oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille. Asuntolassa asuminen on ilmaista. Etusijalla asuntolavalinnoissa ovat ulkopaikkakuntalaiset opiskelijat. Sosiaaliset perusteet voivat myös oikeuttaa asuntolapaikkaan. Oppilaitokseen opiskelemaan valittu opiskelija voi hakea asuntolapaikkaa erillisellä hakemuksella.

Asuntolahakemusten viimeinen palautuspäivä on 27.6.2024.

Hakemus tulee palauttaa oppilaitokseen määräaikaan mennessä sähköpostitse. Toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat hakevat asuntolapaikkaa uudelleen keväällä. He saavat lomakkeen asuntolanhoitajalta. Vapaita asuntolapaikkoja voi lukuvuoden aikana tiedustella asuntolanhoitajalta.

Edellytyksenä asumiselle on säännöllinen osallistuminen oppitunneille ja asuntolan sääntöjen noudattaminen sekä asuntolataito-kurssin suorittaminen. Asuntolassa saavat asua ja yöpyä ne henkilöt, joille on myönnetty asumisoikeus. Mikäli opiskelija rikkoo näitä sääntöjä, häneltä voidaan evätä asumisoikeus määräajaksi tai kokonaan. Opiskelija, joka on eronnut tai katsottu eronneeksi, menettää samalla myös asumisoikeutensa asuntolassa.

Huoneistot

Asuntola on Kotkassa Katariinan kaupungin osassa sijaitsevassa luhtitalorakennuksessa. Asuntolassa asutaan kolmen hengen soluissa, joissa asukkailla on oma yhden hengen huone. Kaikissa soluissa on oma keittiö ja kylpyhuone. Oppilaitos tarjoaa asukkaiden käyttöön vuode- ja petivaatteet (tyyny, peitto ja petauspatja). Asukkaiden on itse hankittava liinavaatteet (lakana, pussilakana, tyynyliina ja pyyhkeet) itse.

Asuntolan asukkailla on viikoittainen mahdollisuus käyttää kampuksen saunaa ja uima-allasta. Asuntolassa asuville opiskelijoille ei ole säännöllistä aamiais-, päivällis- tai iltapalatarjoilua.

Kaikissa huoneissa on perusvarustus:

 • vuode
 • työpöytä
 • työtuoli
 • työvalaisin
 • verhot
 • kaapisto

Kaikissa soluissa on:

 • jääkaappi
 • liesi
 • mikroaaltouuni
 • kahvinkeitin
 • ruokailuvälineet

Siivous ja pyykinpesu

Asuntolassa asuvat ovat velvollisia huolehtimaan oman asuinhuoneensa, solunsa, yhteisten tilojen ja asuntolan välittömän piha-alueen siisteydestä. Päivittäin ennen koulun alkua asukkaat siistivät huoneensa. Huoneiden ja yhteisten tilojen siisteystarkastus suoritetaan asuntolanhoitajien määräämänä aikana kerran viikossa. Asuntolan alakerrassa on asukkaitten käytössä pesukone ja kuivausrumpu, joita voi varata varauslistasta.

Vapaa-aika

Opiskelijatoiminnan ohjaaja sekä asuntolaohjaaja järjestävät asuntolassa vapaa-ajan toimintaa asukkaille. Asuntolan alakerrassa on yhteinen oleskelutila, jossa on muun muassa sohvaryhmiä, videotykki, dvd-soitin, keittonurkkaus, jääkaappi, lautapelejä, pingispöytä sekä wifi. Asuntolan asukkaat voivat iltaisin käyttää kampuksen liikuntasalia.

Säännöt

Asuntolassa on voimassa Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston johtoryhmän hyväksymät järjestyssäännöt.

Opiskelija-asuntola on C rakennuksessa.

Asuntola sijaitsee Katariinan kaupunginosassa, Lehmustie 4, Kotka.

Ota yhteyttä asuntola-asioissa

Kimmo Nykänen

Asuntolaohjaaja

+358 40 512 6217