Siirry sisältöön
Haku

Tekijästä omaksi pomoksi

Kiinnostaako vapaus oman näköiseen työpaikkaan ja mahdollisuus ansaita?

Jos vastasit kyllä, niin yrittäjyys voi olla sinun valintasi. Yrittäjyysopinnoissa voit testata unelmaasi ja suunnitella sen toteen.

Opin sen, että yrittäjyys ei välttämättä ole vain tekemistä. Se on myös unelmien täyttämistä.

opiskelija

Ammatilliset perustutkinnot:

Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta (1 osp)

on kaikille ammatillisille perustutkinnoille yhteisten tutkinnon osien osa-alue.  Se painottaa oma-aloitteisuutta, asiakaskeskeisyyttä ja taloudellista ajattelua.  Ymmärrät yrittäjyyden merkityksen, yritysten roolin yhteiskunnassa ja osaat pohtia oman alasi yritysten tulevaisuutta. Lisäksi ideoit liikeidean ja pohdit sen toteuttamismahdollisuuksia. Toteutusvaihtoehtoina lähi-, jousto- ja verkkokurssi.  

Oman alan yritystoiminta, Minustako yrittäjä? (3 osp)

on kaikille ammatillisille perustutkinnoille yhteisten tutkinnon osien valinnainen osa-alue. Saat tietoa alueen yritystoiminnasta, eri yrittämisen muodoista, työkaluja yrittäjänä toimimiseen, sekä käytännön tekemistä ja tiedon hankintaa. Toteutustapa joustokurssi.  

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Tekstiili_ja_muotiala_3000x2000pix_PIC00428-750x500.jpg

Yritystoiminnan suunnittelu (15 osp)

on ammatillinen valinnainen tutkinnon osa.  Kurssilla saat työkaluja oman liiketoimintasuunnitelman tekemiseen ja yrityksen perustamiseen, selvität omia vahvuuksia yrittäjänä, kehität liikeidean ja jalostat siitä liiketoimintasuunnitelman. Yritystoiminnan suunnittelun toteutustapa verkkokurssi.  

Yritystoiminnan suunnittelun verkkokurssi 15 ops alkaa kerran vuodessa, suositeltava aloitus syksyn aikana. Kurssi päättyy keväällä.

Yrityksessä toimiminen (15 osp) onammatillinen valinnainen tutkinnon osa.  Kurssilla hankit osaamista teoriajakson jälkeen tai jo kurssin aikana esimerkiksi harjoitusyrityksessä (NY) tai vaikkapa perheyrityksessä. Opintojakso tarjoaa opiskelijalle tietoa yritystoiminnasta, työkaluja yrittäjänä toimimiseen sekä käytännön tekemistä ja tiedon hankintaa. Toteutustapa on jousto.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Ajoneuvoala_3000x1500pix_3-750x375.jpg

Yrityksessä toimimisen joustokurssi alkaa vuoden alussa ja jatkuu kesän yli. Alkuosa on lähiopetusta ja mukana on myös ryhmätehtäviä ja yhteistyötä alueen kehittämisyhtiö Cursorin kanssa. Kurssin edetessä rakennetaan näyttösuoritusta osaamisperusteiden mukaisesti.   

Kysy lisää omalta hoksaajaopettajaltasi!