Siirry sisältöön
Haku

Tekijästä omaksi pomoksi

Kiinnostaako vapaus oman näköiseen työpaikkaan ja mahdollisuus ansaita?

Jos vastasit kyllä, niin yrittäjyys voi olla sinun valintasi. Yrittäjyysopinnoissa voit testata unelmaasi ja suunnitella sen toteen.

Opin sen, että yrittäjyys ei välttämättä ole vain tekemistä. Se on myös unelmien täyttämistä.

opiskelija

Ammatilliset perustutkinnot:

Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta (1 osp) on kaikille ammatillisille perustutkinnoille yhteisten tutkinnon osien osa-alue. Se painottaa oma-aloitteisuutta, asiakaskeskeisyyttä ja taloudellista ajattelua.  Ymmärrät yrittäjyyden merkityksen, yritysten roolin yhteiskunnassa ja osaat pohtia oman alasi yritysten tulevaisuutta. Lisäksi ideoit liikeidean ja pohdit sen toteuttamismahdollisuuksia. Toteutusvaihtoehtoina lähi-, jousto- ja verkkokurssi. 

Yritystoiminnan suunnittelu (15 osp) on ammatillinen valinnainen tutkinnon osa. Kurssilla saat työkaluja oman liiketoimintasuunnitelman tekemiseen ja yrityksen perustamiseen, selvität omia vahvuuksia yrittäjänä, kehität liikeidean ja jalostat siitä liiketoimintasuunnitelman. Yritystoiminnan suunnittelun toteutustapa joustokurssi.  

Yrityksessä toimiminen (15 osp) onammatillinen valinnainen tutkinnon osa. Kurssilla hankit osaamista teoriajakson jälkeen tai jo kurssin aikana esimerkiksi harjoitusyrityksessä (NY) tai vaikkapa perheyrityksessä. Opintojakso tarjoaa opiskelijalle tietoa yritystoiminnasta, työkaluja yrittäjänä toimimiseen sekä käytännön tekemistä ja tiedon hankintaa. 

Molemmat ammatilliset valinnaiset tutkinnon osat toteutuvat kaksi kertaa vuodessa, aloitus aina lukukauden alussa. Alkuosa on lähiopetusta + verkko-ohjausta ja mukana on myös ryhmätehtäviä ja yhteistyötä alueen kehittämisyhtiö Cursorin kanssa. Kurssien edetessä rakennetaan näyttösuoritusta osaamisperusteiden mukaisesti.  

Kysy lisää omalta hoksaajaopettajaltasi!