Siirry sisältöön
Haku

Tarinat

6.9.2023

Tekijätarinat – Alanvaihdos toi Janikalle uuden suunnan yrittäjänä parturi-kampaamossa

Kotkalainen Janika päätti seurata sydämensä kutsua ja vaihtaa alaa. Seitsemän vuotta hän omistautui mielenterveyskuntoutujien tukemiseen, ja sen jälkeen hän toimi perhepäivähoitajana. Kuitenkin hänen intohimonsa ja unelmansa piileskelivät hiusalalla. ”Olisin jo aikoinani lähtenyt opiskelemaan hiusalaa, mutta ammattikoulun alkaessa 16-vuotiaana ei opetusta sinä vuonna alkanut.” Janika muistelee. Kipinä hiusalaa kohtaan säilyi kuitenkin vuosien varrella, ja kun elämäntilanne salli sen, Janika tarttui tilaisuuteen.

Sen sijaan, että hän suoritti koko hiusalan tutkinnon, Janika päätti hankkia monipuolista osaamista eri osa-alueilta. Hän suoritti useita tutkinnonosia, kuten kampaamopalveluiden, värjäyspalveluiden sekä juhla- ja teemakampauksien kokonaisuudet. Lisäksi hän jatkoi opiskeluaan työn ohessa ja opettelee parhaillaan rakennekäsittelyn tutkinnonosaa kerran viikossa Ekamissa.

Janika kertoo nauttivansa käsillä tekemisestä ja iloitsevansa työnsä näkyvistä tuloksista. Hiusala on antanut hänelle mahdollisuuden ilmaista luovuuttaan ja taiteellisuuttaan uudella tavalla. Yksi parhaimmista puolista hänen mukaansa työssä on erilaisten ihmisten kohtaaminen ja yhdessä tarinoiden jakaminen.

Opinnot Hiukset ja kauneudenhoito(avautuu uuteen ikkunaan)-alalla ovat olleet Janikalle käytännönläheisiä ja paljon onkin opittu tekemisen kautta. Hän kiittää Ekamin ammattitaitoisia ja kokeneita opettajia, jotka ovat auttaneet häntä matkallaan. ”Koin, että oma opintopoluni oli räätälöity juuri minua varten ja palveli erinomaisesti omaa oppimistani,” Janika sanoo kiitollisena.

”Nyt elämäntilannekin oli hyvä opintojen aloittamisen kannalta. Lapsi oli päivät omassa koulussa samaan aikaan kun minä omassa.” Janika kertaa. Hän löysi myös ihanteellisen työharjoittelupaikan jossa oltiin joustavia työaikojen suhteen ja siellä pystyi hyvin yhteensovittamaan opiskelun ja perhe-elämän.

Kysyttäessä mistä tietää, että tämä ala olisi juuri sopiva itselle, Janika vastaa: ”Jos olet reipas, ahkera, sosiaalinen, vastuuntuntoinen ja luova tämä ala voisi olla just sun juttu!”

Janika ei kuitenkaan pysähdy pelkästään opiskeluun. Hän teki liiketoimintakaupat kesällä parturi-kampaamosta, jossa hän oli suorittanut työharjoittelunsa ja alkoi yrittäjäksi. Nykyään toimin siis yrittäjänä Parturi-kampaamo Hetkessä(siirryt toiseen palveluun) Hovinsaarella.

Toivotamme menestystä Rohkealle Tekijälle tulevaisuuteen ja myötätuulta uudelle yrittäjälle. Janika on osoittanut, että unelmat voivat toteutua, kun niihin uskotaan ja niiden eteen tehdään töitä.