Siirry sisältöön
Haku

Hiukset ja kauneudenhoito

Kauneutta ja hyvää oloa!

Meillä voit opiskella hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoa (hiusalan opinnot). Jos olet kiinnostunut erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä, ulkonäköasioista ja yrittäjämäisestä työtavasta, ala voi sopia sinulle. Tällä hetkellä palkka- ja yrittäjätyöhön haetaan aktiivisesti parturi-kampaajia ympäri Suomea. Alalla on myös erinomaiset kansainväliset työllistymismahdollisuudet kielitaitoisille osaajille.

Ammattinimikkeitä opintojen jälkeen ovat esimerkiksi kampaaja, hiusmuotoilija, teatterikampaaja ja kosmetiikkamyyjä.

Tarinat

Tekijätarinat-Alanvaihdos toi Janikalle uuden suunnan yrittäjänä parturi-kampaamossa

Kotkalainen Janika päätti seurata sydämensä kutsua ja vaihtaa alaa. Seitsemän vuotta hän omistautui mielenterveyskuntoutujien tukemiseen, …

Työtehtäviäsi, kun valmistut

Työtehtäviä ovat esimerkiksi hiusten värjääminen ja leikkaaminen, kampausten tekeminen, hiusten kihartaminen, ehostaminen ja asiakaspalvelu. Omassa yrityksessä myös kaikki liikkeenhoidolliset tehtävät.

Työpaikkojasi voivat olla

  • kampaamot ja parturi-kampaamot
  • tukkufirmojen -ja/tai yksittäisenä kouluttajana toimiminen
  • teatteri
  • oma yritys

TOP 3 edellytykset alalle

> asiakaspalvelutaidot
> ahkeruus
> aito kiinnostus alalle

Koulutuksemme hius- ja kauneudenhoitoalalla

Perustutkinto sekä tutkinnon osat ovat jatkuvassa haussa eli voit hakea meille milloin vain. Perustutkinto on yhteishaussa. Voit myös opiskella oppisopimuksella, jolloin opiskelu perustuu työsuhteeseen. Jos olet kiinnostunut tutkinnon osan suorittamisesta tai räätälöidystä koulutuksesta, niin ota meihin yhteyttä.

Alalla opiskelet hyvin käytännönläheisesti. Perinteistä teoriaopiskelua on vähän. Opinnot keskittyvät pääsääntöisesti tekemällä oppimiseen.  Tärkein opiskelumenetelmä hiusalalla on asiakaspalvelu. Opintojen aikana tuletkin kohtaamaan erilaisia ihmisiä, joita et entuudestaan tunne.

Pärjäät hyvin, kun olet ahkera ja aidosti kiinnostunut asiakkaasta ja hänen ulkonäkönsä parissa työskentelystä.

Edellytykset

Selvitä huolellisesti ja keskustele huoltajiesi sekä asiantuntijoiden kanssa, voisiko joku seuraavista muodostua hiusalan opintojen esteeksi:

  • tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
  • astma
  • vaikea atopia tai muu vastaava ihon taipumus, tila ja sairaus
  • psyykkinen tila huomioiden asiakastyö ja vuorovaikutustilanteet

Ammatillinen tutkinto koostuu tutkinnon osista. Tutkinnon osa muodostaa selkeän itsenäisen tehtäväkokonaisuuden. Voit tulla suorittamaan tutkinnosta yhden tai useamman osan, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi. 

Seuraa meitä Instagramissa: ekaminhiukset(siirryt toiseen palveluun)

Kysy lisää hius- ja kauneudenhoitoalasta

Heli Hippala

Tiimipäällikkö

+358 40 629 9734