Siirry sisältöön
Haku

Elintarvikeala

Haluatko monipuoliseksi herkkujen mestariksi?

Harrastat kenties leipomista ja haluaisit tehdä siitä itsellesi ammatin. Olet kiinnostunut teknologiasta, mutta pidät myös asiakaspalvelusta. Leipuri-kondiittorina työsi voi olla ruokaleipien, kahvileipien, konditoriotuotteiden sekä erikoistuotteiden että leipomoeinesten valmistamista. Työpaikasta riippuen se voi olla automaatioprosessien hallintaa tai se voi olla luovaa käsillä tekemistä, mikä sisältää myös asiakaspalvelua.

Leipuri-kondiittorin opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä. Leipomossa työskennellään paljon käsillä ja teollisuusleipomoissa hyödynnetään teknologiaa. Tuotteiden valmistamisen lisäksi opintojen aikana omaksutaan mm. laatutietoinen ja hygieniavaatimusten mukainen työskentelytapa. Työpaikasta riippuen työ voi ajoittua aamuvarhaiseen.


Työtehtäviäsi, kun valmistut

Perinteisen leipurin ammattinimikkeen tilalla käytetään nykyisin työtehtävää kuvaavia nimikkeitä kuten taikinantekijä, ylöslyöjä tai paistaja. Taikinantekijä annostelee raaka-aineet ja valmistaa taikinan tai massan. Ylöslyöjä valmistaa taikinasta eri tuotteita ja paistaja huolehtii tuotteiden paistamisesta.

Kondiittorina valmistat erilaisia makeita leivonnaisia, täytekakkuja, kääretorttuja ja pikkuleipiä. Kondiittorin työ on lähes kokonaan käsityötä.

Työpaikkojasi voivat olla

  • leipomot, konditoriat ja teollisuusleipomot
  • paistopisteet
  • kahvila-konditoriot

TOP 3 edellytykset alalle

> toimeen tarttuva työote
> kädentaidot
> hyvä fyysinen kunto

Koulutuksemme elintarvikealalla

Perustutkinto, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat ovat jatkuvassa haussa eli voit hakea meille milloin vain. Perustutkinto on yhteishaussa. Voit myös opiskella oppisopimuksella, jolloin opiskelu perustuu työsuhteeseen. Jos olet kiinnostunut tutkinnon osan suorittamisesta tai räätälöidystä koulutuksesta, niin ota meihin yhteyttä.

Leipuri-kondiittori työskentelee leipomoalan valmistusprosessissa yritystoiminnan periaatteiden mukaisesti ja vastuullisesti myös vaihtelevissa olosuhteissa ja kansainvälisessä ympäristössä. Hän noudattaa elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimuksia, valmistaa, pakkaa ja varastoi leipomotuotteita, seuraa ja säätää valmistusprosessia, käyttää koneita ja laitteita sekä huolehtii pesu- ja puhdistustoiminnoista.

Leipuri-kondiittori valmistaa mm. erilaisia ruokaleipätuotteita, kahvileipätuotteita ja konditoriatuotteita. Hän toimii luotettavasti ja omatoimisesti sekä työyhteisössään yhteistyökykyisesti. Hän suunnittelee omaa työtään ja tulkitsee ohjeita. Hän ottaa vastuun omista töistään ja arvioi omaa työsuoritustaan.

Edellytykset

Hakiessasi leipuri-kondiittorin koulutukseen huomioi seuraavat terveydelliset rajoitteet, jotka voivat vaikuttaa mahdollisuuksiisi työskennellä alalla:

  • ruoka-aineallergiat
  • astma
  • vaikea atopia tai muut vastaavat ihon sairaudet
  • tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
  • epilepsia

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto muodostuu yhdestä tai kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (30 osaamispistettä tai 60 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (60 osaamispistettä tai 90 osaamispistettä).

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka toimit pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa perustehtävissä työntekijänä ja/tai itsenäisenä yrittäjänä. Koulutus sopii myös yritystoimintaa aloitteleville.

Ammatillinen tutkinto koostuu tutkinnon osista. Tutkinnon osa muodostaa selkeän itsenäisen tehtäväkokonaisuuden. Voit tulla suorittamaan tutkinnosta yhden tai useamman osan, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi. 

Kysy lisää elintarvikealasta

Anneli Sagulin

Tiimipäällikkö

+358 44 712 9267