Siirry sisältöön
Haku

Kone- ja tuotantotekniikka

Monipuolista työtä teknologiateollisuudessa

Oletko kiinnostunut työskentelystä koneiden ja laitteiden kanssa? Kone- ja metallialalla on hyvä työllisyystilanne ja koulutus antaa valmiudet työskennellä monipuolisesti erilaisissa tehtävissä. Suuntautumisestasi riippuen opiskelet erilaisten työstökoneiden ja levytyökoneiden ohjelmointia ja käyttöä, hitsausta tai korjaamista ja asentamista. Alan työt vaativat tekijältään huolellisuutta, hyvää keskittymiskykyä ja pitkäjänteisyyttä.

Ammattinimikkeitä opintojen jälkeen ovat esimerkiksi koneistaja, levyseppähitsaaja, koneasentaja.

Työtehtäviäsi, kun valmistut

Tehtäviä ovat esimerkiksi sorvaaminen, jyrsiminen, hiominen, teräsrakenteiden valmistaminen ja hitsaaminen, teollisuuden kunnossapitotyöt.

Alalla valmistetaan osia ja kokonaisuuksia teollisuuden koneisiin ja laitteisiin sekä erilaisia teräsrakenteita teollisuuteen, laivoihin ja julkisiin rakennuksiin.

Työpaikkojasi voivat olla

 • konepajat
 • korjaamot
 • verstaat
 • tehtaat
 • telakat

TOP 3 edellytykset alalle

> vastuullisuus
> huolellisuus
> yhteistyötaidot

Koulutuksemme kone- ja tuotantotekniikan alalla

Perustutkinto, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat ovat jatkuvassa haussa eli voit hakea meille milloin vain. Perustutkinto on yhteishaussa. Voit myös opiskella oppisopimuksella, jolloin opiskelu perustuu työsuhteeseen. Jos olet kiinnostunut tutkinnon osan suorittamisesta tai räätälöidystä koulutuksesta, niin ota meihin yhteyttä.

Koneasentajana olet teollisuuden moniosaaja, jonka erilaisia työtehtäviä ovat mm. koneenasennuksen, pneumatiikan ja hydrauliikan osa-alueilta. Koneasentajana tunnet asennustöissä käytettävät työkalut ja materiaalit. Tiedät myös, miten työskennellä turvallisesti ja mitä on huomioitava suurien kappaleiden ja osien siirroissa. Osaat lukea työpiirustuksia, hallitset erilaisten mittalaitteiden käytön ja osaat soveltaa matematiikan ja fysiikan perustietoja.

Koneasentajan työssä tarvitset myös yhteistyötaitoja sekä vastuullisuutta työn laadusta. Työ vaatii sopeutumista vaihteleviin työtehtäviin ja -olosuhteisiin ja työ saattaa edellyttää matkustamista asennuskohteisiin, myös ulkomaille.

Koneistajana hallitset teollisuuden työstökoneet. Työtehtäväsi liittyvät erilaisiin poraus-, sorvaus- ja jyrsintätöihin pääsääntöisesti ohjelmoitavilla, automaattisilla työstökoneilla. Koneistajana ymmärrät työpiirustusten merkinnät, hallitset erilaisten mittalaitteiden käytön ja tiedät erilaisten valmistusmateriaalien erot työstöarvoissa sekä materiaalien käsittelyssä. Tiedät myös, miten työskennellä turvallisesti ja mitä on huomioitava suurien kappaleiden ja osien siirroissa sekä kiinnittämisessä työstökoneeseen. Valmiista työkappaleesta näet konkreettisesti tekemäsi työn lopputuloksen.

Koneistajan työ on vastuullista, sillä niin työstökoneet kuin työstettävät kappaleet saattavat olla jopa satojen tuhansien eurojen arvoisia.

Levyseppähitsaajana hallitset teräksen leikkaamisen, muokkaamisen ja hitsaamisen. Työtehtävinäsi on terästuotteiden valmistus. Hallitsen teräslevyn sekä muototeräksien leikkauksen ja pystyt muokkaamaan teräkset haluttuun muotoon työpiirustuksien mukaisesti. Kokoonpanossa hallitset yleisimmät hitsausprosessit ja osaat myös tarkastaa hitsausliitoksesi vaatimuksien mukaisesti. Osaat ottaa huomioon erilaisten valmistusmateriaalien erot.

Hallitset turvalliset työtavat ja suurien kappaleiden siirto- ja nostotyöt. Vaikka levyseppähitsaajan työssä käytetään nykyaikaisia leikkaus- ja muokkaustyökoneita, vaatii ala kuitenkin tekijältään kädentaitoa ja kykyä tarkastella työn lopputulosta kriittisesti.

Ammattitutkinto sopii sinulle, kun haluat päivittää osaamistasi ja olet jo työskennellyt alalla.

Ammatillinen tutkinto koostuu tutkinnon osista. Tutkinnon osa muodostaa selkeän itsenäisen tehtäväkokonaisuuden. Voit tulla suorittamaan tutkinnosta yhden tai useamman osan, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi. 

Tarjoamamme tutkinnon osat:

 • Koneistus
 • CNC-sorvaus / jyrsintä
 • CAT/CAM-ohjelmointi
 • Teräsrakennetyöt
 • Hitsaus- ja levytyöt
 • Hitsaus
 • Kunnossapitotyöt
 • Voimansiirron ja koneenelimien asennustyöt

Kysy lisää kone- ja tuotantotekniikan alasta

Atte Kotilainen

Tiimipäällikkö

+358 40 556 3252