Siirry sisältöön
Haku

Logistiikka

Logistiikka työllistää monille eri aloille

Kymenlaakso on yksi Suomen logistiikkakeskuksista. Hamina-Kotkan satama on Suomen suurin yleissatama. Se tarjoaa yhdessä raide- ja maantieliikenteen kanssa hyvät työllistymismahdollisuudet ja eväät vaikkapa yrittäjyyteen. Logistiikka-alan koulutus- ja kehitysyhteistyö Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) kanssa takaa selkeän jatko-opintopolun siitä kiinnostuneille.

Ammattinimikkeitä opintojen jälkeen ovat esimerkiksi jakeluauton kuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, varastonhoitaja tai terminaalityöntekijä.


Työtehtäviäsi, kun valmistut

Kuljetuspuolella tehtävät voivat liittyä kaupunkien sisäiseen tavarajakeluun, kaupunkien välisiin kuljetuksiin tai jopa kansainvälisiin kuljetuksiin.

Työtehtäväsi sisälogistiikassa ovat esimerkiksi tavaran vastaanottoa, käsittelyä, inventointia ja lähettämistä. Tavaran käsittely tapahtuu pääsääntöisesti koneellisesti, joten opiskelet koneenhallintataitoja.

Työpaikkojasi voivat olla

 • kuljetusliikkeet Suomessa ja ulkomailla
 • oma yritys
 • logistiikka- ja satamaterminaalit
 • päivittäistavarakaupan logistiikkakeskukset
 • teollisuuden materiaalivarastot

TOP 3 edellytykset alalle

> täsmällisyys
> asiakaspalvelu- ja tiimityötaidot
> tietotekniset taidot

Koulutuksemme logistiikan alalla

Perustutkinto, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat ovat jatkuvassa haussa eli voit hakea meille milloin vain. Perustutkinto on yhteishaussa. Voit myös opiskella oppisopimuksella, jolloin opiskelu perustuu työsuhteeseen. Jos olet kiinnostunut tutkinnon osan suorittamisesta tai räätälöidystä koulutuksesta, niin ota meihin yhteyttä.

Koulutuksessa saat valmiudet työskennellä laajasti kuljetuspalvelujen parissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Työsi on hyvin itsenäistä – olet oman itsesi herra. Saatat huolehtia kokonaisvaltaisesti koko kuljetusprosessista: lastauksesta, kuljetuksesta, asiakirjojen käsittelystä, lastin varmistamisesta ja lastin purkamisesta asiakkaalle. Vastaat siitä, että tavara on oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Sinun on oltava täsmällinen ja sitouduttava aikatauluihin – turvallisuus huomioiden.

Lisäksi tarvitset asiakaspalvelutaitoja. Koska huolehdit myös kuljetusasiakirjoista, yhteydenpidosta asiakkaisiin ja tiedonsiirrosta kuljetuksen eri vaiheista, tarvitset myös tietoteknisiä taitoja. Työtehtäviä on siis myös auton ulkopuolella. Kuljettajilla ja kuljetustehtävillä on tarkka lainsäädäntö, jota kuljettajan on noudatettava.

Terveydentilavaatimukset

Logistiikan koulutuksessa sinulta edellytetään riittävää fyysistä kuntoa sekä ajokortti-asetuksen edellyttämän ryhmä 2 -mukaista terveydentilaa. Valinta opiskelijaksi ottamisesta on ehdollinen siihen asti, kunnes voit esittää lääkärintodistuksen. Sinulla ei saa olla sellaisia synnynnäisiä tai todettuja sairauksia, jotka vaarantaisivat oman tai muiden lähellä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden.

Sopivuutta erilaisiin työtehtäviin voidaan joutua harkitsemaan oireiden ja toiminnan vajavuuden perusteella mm. seuraavissa sairauksissa:

 • insuliinihoitoinen diabetes
 • epilepsia tai muut tasapainoelimistön sairaudet ja toimintahäiriöt
 • sellainen näön tai kuulon heikkous, jota ei voida korjata apuvälineillä
 • sydän- ja verenkiertoelinten sairaus
 • fyysisen kuormituksen sietoa ja ulkotyössä selviytymistä rajoittava hengityselinten sairaus
 • tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
 • munuaissairaudet
 • psyykkinen sairaus, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen
 • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

Työtehtäväsi sisälogistiikassa ovat moninaisia, esimerkiksi tavaran vastaanottoa, käsittelyä, inventointia ja lähettämistä. Tavaran käsittely tapahtuu pääsääntöisesti koneellisesti, joten opiskelet koneenhallintataitoja. Varastokirjanpito on myös keskeinen osa varastonhallintaa, joten opiskelet myös tietoteknisiä taitoja.

Tiimityö- ja asiakaspalvelutaitosi ovat tärkeitä, koska työtä tehdään tiiviisti työyhteisön ja asiakkaiden kanssa. Muita tärkeitä ominaisuuksiasi ovat tarkkuus ja huolellisuus.

Seuraa Ekamin Logistiikka-alaa sosiaalisessa mediassa:

Kysy lisää logistiikka-alasta

Aki-Matti Nurmela

Tiimivastaava

+358 44 771 7314