Siirry sisältöön
Haku

Sähkö ja automaatio

Alan ammattilaisena olet kehityksen harjalla

Sähkö- ja automaatioala on kehittynyt viime vuosikymmenenä huimasti. Käytännössä se on läsnä arjessamme joka päivä käyttämiemme laitteiden ja järjestelmien kautta. Alan ammattilaisena hallitset perinteisen sähköasennuksen lisäksi älykkäät järjestelmät ja robotiikan. Olet valmistuttuasikin nopeasti muuttuvan alan keskiössä, mikä mahdollistaa sinulle jatkuvan itsesi kehittämisen.

Ammattinimikkeitä opintojen jälkeen ovat esimerkiksi sähköasentaja ja automaatioasentaja.


Työtehtäviäsi, kun valmistut

Työtehtäviä ovat esimerkiksi kiinteistöjen ja teollisuuden asennus-­, korjaus-­ ja käyttöönottotyöt.

Työpaikkojasi voivat olla

 • teollisuus
 • asennusliikkeet
 • rakennusliikkeet
 • sähkölaitokset
 • prosessi- ja automaatiotekniikka valmistavat yritykset
 • julkinen sektori

TOP 3 edellytykset alalle

> tiimityötaidot
> vastuullisuus
> huolellisuus

Koulutuksemme sähkö- ja automaatioalalla

Perustutkinto, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat ovat jatkuvassa haussa eli voit hakea meille milloin vain. Perustutkinto on yhteishaussa. Voit myös opiskella oppisopimuksella, jolloin opiskelu perustuu työsuhteeseen. Jos olet kiinnostunut tutkinnon osan suorittamisesta tai räätälöidystä koulutuksesta, niin ota meihin yhteyttä.

HUOM! Yhteishaun kautta hakeutuneille opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella sähkö- ja automaatioasentajan nimikkeet samanaikaisesti.

Automaatioasentajana asennat teollisuuden ohjaus-, säätö- ja valvontalaitteita sekä -järjestelmiä. Varmistat yksittäisten laitteiden tai kokonaisen tuotantolaitoksen häiriöttömän toiminnan. Työsi on vastuullista ja monipuolista. Ymmärrät tiimityön tärkeyden ja kannat vastuun omasta osuudestasi. 

Sähköasentajana teet asuin-, liike-, toimisto-, teollisuus- ja julkisten kiinteistöjen sähköasennuksia sekä koneiden ja laitteiden asennus-, korjaus- ja huoltotöitä. Työtehtäviisi voi kuulua myös tietoliikenneverkkojen ja -järjestelmien asentaminen ja käyttöönotto.

Varsinaisen asentamisen lisäksi työhösi kuuluu muun muassa sähköpiirustusten ja asennusohjeiden lukemista. Olet osa moniammatillista työryhmää, joten vuorovaikutus- ja yhteistyötaitosi korostuvat. 

Ammatillinen tutkinto koostuu tutkinnon osista. Tutkinnon osa muodostaa selkeän itsenäisen tehtäväkokonaisuuden. Voit tulla suorittamaan tutkinnosta yhden tai useamman osan, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi. 

Tarjoamamme tutkinnon osat:

 • Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen
 • Prosessiautomaatioasennukset
 • Rakennusautomaatioasennukset
 • Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset
 • Sähkökäyttöjen asennukset

Kysy sähkö- ja automaatioalasta

Virve Eronen

Tiimipäällikkö

+358 44 763 3059