Siirry sisältöön
Haku

Turvallisuusala

Asiakaspalvelua ja turvallisuutta

Kymenlaakson kuten myös koko Suomen alueella on jatkuva pula turvallisuusalan ammattilaisista. Turvallisuusalan ammattilaisena sinulla on hyvä tilannetaju ja teet toimivia ratkaisuja kiperissäkin tilanteissa. Teet turvallisuusalan tehtäviä itsenäisesti tai tiimin jäsenenä. Olet vastuullinen, luotettava ja oma-aloitteinen.

Sinulla on riittävän hyvä psyykkinen ja fyysinen kunto, eikä sinulla ole rikosrekisteriä. Turvallisuusalalle valmistuu ennen kaikkea asiakaspalveluammatin taitajia.

Turvallisuusalan ammattinimikkeitä opintojen jälkeen ovat esimerkiksi turvallisuusvalvoja, vartija, reseptionisti, järjestyksenvalvoja, myymälätarkkailija, arvokuljettaja, henkivartija, turvatarkastaja tai vartijapalomies.

Työtehtäviäsi, kun valmistut

Työtehtäviäsi voivat olla esimerkiksi vartiointi- ja järjestyksenvalvontatehtävät, aulapalvelutehtävät, turvatarkastustehtävät, myymäläturvallisuustehtävät ja erilaiset turvasuojaustehtävät, kuten turvajärjestelmien asennus.

Työpaikkojasi voivat olla

  • vartiointiliikkeet
  • turvasuojausyritykset

TOP 3 edellytykset alalle

> hyvät vuorovaikutustaidot
> paineensietokyky
> psyykkinen ja fyysinen kunto

Koulutuksemme turvallisuusalalla

Perustutkinto, ammattitutkinto sekä tutkinnon osat ovat jatkuvassa haussa eli voit hakea meille milloin vain. Perustutkinto on yhteishaussa. Voit myös opiskella oppisopimuksella, jolloin opiskelu perustuu työsuhteeseen. Jos olet kiinnostunut tutkinnon osan suorittamisesta tai räätälöidystä koulutuksesta, niin ota meihin yhteyttä.

Turvallisuusvalvojana tehtäviäsi voivat olla esimerkiksi vartiointi- ja järjestyksenvalvontatehtävät, aulapalvelutehtävät, turvatarkastustehtävät, myymäläturvallisuustehtävät ja erilaiset turvasuojaustehtävät, kuten turvajärjestelmien asennus.

Turvallisuusalan ammattilaisena sinulla on hyvä tilannetaju ja teet toimivia ratkaisuja kiperissäkin tilanteissa. Teet työtä itsenäisesti tai tiimin jäsenenä. Turvallisuusalan pääsykoe sisältää paineensietokyvyn- ja fyysisen testin sekä haastattelun.

Edellytykset

Rikkomukset ja rikokset, kuten esimerkiksi näpistykset, varkaudet, ylinopeudet ja pahoinpitelyt voivat olla karsiva tekijä turvallisuusalan koulutukseen valinnassa.

Sujuva suomenkielen luku- ja kirjoitustaito.

Turvallisuusalan ammattitutkinnon opinnoissa perehdyt vartijana toimimiseen erilaisissa ympäristöissä. Lisäksi perehdyt pelastustoimintaan, järjestyksenvalvontaan, tilannehallintaan sekä kaupan turvallisuustoimintaan. Kymenlaakson kuten myös koko Suomen alueella on jatkuva pula turvallisuusalan ammattilaisista.

Koulutus on tarkoitettu turvallisuusalalle aikovalle tai jo alalla toimivalle henkilölle. Koulutukseen valittavan henkilön tulee olla yli 18-vuotias, rehellinen, luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan turvallisuusalan tehtäviin sopiva. Koulutuksenjärjestäjä arvioi soveltuvuuden jokaisen opiskelijan kohdalla erikseen hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Seuraa Turvallisuusalaa sosiaalisessa mediassa:

Kysy turvallisuusalasta

Juha Attenberg

Tiimipäällikkö

+358 44 767 0624